home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΨυχαγωγία

Βασιλική επίσκεψη στην Αργολίδα

Στους Λειψούς βρέθηκε σήμερα η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία. Αυτή είναι η δεύτερη στάση της επίσκεψής της στην Ελλάδα, μετά τη Λέρο, ενώ θα ακολουθήσει η οικογενειακή της εστία στην Αργολίδα.

Η 82χρονη «γαλαζοαίματη» επισκέφθηκε το υπό κατασκευή Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής στο νησί προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του.

Τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας υποδέχθηκαν σήμερα στους Λειψούς, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση, τον Ισπανό πρέσβη, Enrique Viquera και τον δήμαρχο Λειψών, Φώτη Μάγγο, και περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου στον κόλπο της Βρουλιάς στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού.

Το έργο είναι σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί θα λειτουργεί ως κέντρο περίθαλψης για θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες, καθώς και ως χώρος φιλοξενίας δελφινιών που ελευθερώνονται από αιχμαλωσία.

Η Βασίλισσα συνοδεύεται από την αδελφή της, πριγκίπισσα Ειρήνη και τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα. Στη Λέρο την υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Μιχάλης Κόλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Τρίτης θα βρίσκεται στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι όπου θα μεταβεί στο σπίτι του αδελφού της, τέως Βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου.

Στην περιοχή θα βρίσκεται επί ποδός προσωπικό από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας και από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, για την φρούρησή της.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button