home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οργή στην Αργολίδα: Γέμισε με φόλες το Τημένιο – Πογκρόμ εξόντωσης σκυλιών και πουλιών

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν σήμερα Τρίτη 1 Ιουνίου περίοικοι στην περιοχή Αγία Άννα, στο Τημένιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Κάποιος ασυνείδητος γέμισε με φόλες μία συγκεκριμένη γειτονιά, με αποτέλεσμα να θανατωθούν με φρικτό τρόπο αρκετά σκυλιά, και όχι μόνο.

Ήδη στην περιοχή, η οποία γειτνιάζει με τον υδροβιότοπο Νέας Κίου – Ναυπλίου, έχουν βρεθεί νεκρά τέσσερα σκυλιά και πουλιά από το φονικό δηλητήριο.

Οι κάτοικοι που τάιζαν τα σκυλιά, τα οποία δεν ήταν επιθετικά, δηλώνουν οργισμένοι από την εγκληματική πράξη, η οποία δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη.

Τα άτυχα ζώα περισυνέλλεξε η υπηρεσία για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων σκύλων, του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Τι είπε ο Γκαβούνος

Στο σημείο έσπευσε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Δήμου Άργους-Μυκηνών, Νίκος Γκαβούνος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Είναι ένα γεγονός που μας προβληματίζει όλους. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου. Πρόκειται για μια γειτονιά που φρόντιζε και τάιζε τα αδέσποτα. Δεν ήταν επιθετικά. Μάλιστα, προγραμματίζαμε να προχωρήσουμε στη στείρωση μιας σκυλίτσας».

Ο κ. Γκαβούνος αναφέρθηκε και σε μία άλλη διάσταση η οποία αφορά το νομικό πλαίσιο που προωθείται από την κυβέρνηση. Όπως είπε: «Πρέπει να δούμε τις αιτίες. Η Πολιτεία, σε επίπεδο Κυβέρνησης πρέπει να πάρει σοβαρές αποφάσεις, όχι όπως περιγράφονται στο νέο νομοσχέδιο. Όσο δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα βρίσκουν αυτούς τους αισχρούς και άνανδρους τρόπους να αφαιρούν ζωές».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis