Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021
Home design
ΑρχικήΑθλητισμόςΣτη Μεγαλόπολη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross

Στη Μεγαλόπολη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross

Μια σύγχρονη νεανική μοτοΟλυμπιάδα θα λάβει χώρα φέτος το καλοκαίρι στη βραβευμένη πίστα Motocross της Αρκαδικής πόλης. «Πρόκειται για έναν πολύ σπουδαίο αγώνα», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Σχετικά

Περισσότερα

Με τον Πρόεδρο του αθλητικού σωματείου «Άρης Πεντέλης», Στέλιο Χριστοδούλου, για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross (ΜΧ) στη χώρα μας (30 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2021), συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης
 
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross (ΜΧ) θα διοργανωθεί φέτος στην πίστα Motocross στη Μεγαλόπολη, μια πίστα με διεθνείς περγαμηνές και βραβεύσεις στο παρελθόν. Διοργανωτές του αγώνα θα είναι ο «Άρης Πεντέλης» και η «AΛΜΑ Μεγαλόπολης». 
 
To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε έναν μόνο αγώνα με ιδιαίτερη αίγλη καθώς, εκτός του διαγωνισμού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και τα κράτη των αθλητών/τριών, μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών ομάδων τους. Είναι μια σύγχρονη νεανική μοτοΟλυμπιάδα, η οποία προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές και αθλήτριες. 
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «πρόκειται για έναν πολύ σπουδαίο αγώνα. Αγκαλιάζουμε αυτή την διοργάνωση διότι προσφέρει θέαμα και αποτελεί μια ακόμη σημαντική διοργάνωση για την προβολή της Ελλάδας». 

«Κυρίως όμως, αγκαλιάζουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross διότι αφορά νέους αναβάτες. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην οδική ασφάλεια η οποία συνδέεται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό», πρόσθεσε ο υφυπουργός αθλητισμού.

«Χώρες με υψηλά επίπεδα ενασχόλησης με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, βρίσκονται χαμηλά σε τροχαία ατυχήματα. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι αγώνες κάνουμε μόνο σε ειδικά διαμορφωμένες και αδειοδοτημένες πίστες που πληρούν προδιαγραφές ασφαλείας», κατέληξε.
 
Ο Πρόεδρος του «Άρη Πεντέλης» κ. Στέλιος Χριστοδούλου ανέφερε πως «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και αισιόδοξος μετά την συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Κάναμε μια συζήτηση ουσίας και έδειξε αμέσως ότι αντιλαμβάνεται την ειδική αξία μιας παγκόσμιας διοργάνωσης νεανικού μοτοαθλητισμού και την αξία της στόχευσης στην νεολαία. Ειδική αξία για την Ελλάδα γενικότερα και την μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη ιδιαίτερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ριβιέρα
Home design

Πρόσφατα σχόλια