home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτισμός

Σημαντικό βήμα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ερμιόνης

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη σήμερα 31 Μαΐου το Συμβούλιο Μουσείων του ΥΠΠΟΑ με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου.

Ανάμεσα στα θέματα της συνεδρίασης ήταν και η έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ερμιόνης (μετατροπή παλαιού δημαρχείου Ερμιόνης) του Δήμου Ερμιονίδας, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Όπως αναμενόταν εγκρίθηκε ομόφωνα η ίδρυση του Μουσείου Ερμιόνης.

Το νέο μουσείο

Το νέο μουσείο θα στεγαστεί στο νεοκλασικό κτίριο του παλαιό Δημαρχείου, το οποίο θα ππαραχωρηθεί άμεσα στο Δημόσιο γι΄ αυτόν τον σκοπό, ενώ την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης του κτηρίου και την μετατροπή του σε Μουσείο αναλαμβάνει η πρόεδρος του Ιδρύματος Μ. Β. Βαρδινογιάννη κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε συνεργασία με το Δήμο Ερμιονίδας

Είναι γεγονός πως η Ερμιόνη διαθέτει σημαντική και μακρόχρονη ιστορική παρουσία η οποία ξεκινά από την αρχαιότητα. Κατά την διάρκεια των ανακασκαφών που έχουν πραγματοποιηθεί κατά στην καιρούς στην περιοχή έχουν έρθει στο φως σημαντικά μνημεία και πολύτιμα αρχαία αντικείμενα που αποτελούν «μάρτυρες» άλλων εποχών. Η συγκέντρωσή τους λοιπόν σε έναν χώρο αποτελεί τον ιδανικό τρόπο προστασίας αλλά και ανάδειξής τους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button