home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λακωνία: Δυναμικό come back στον τουριστικό χάρτη

Δυναμικό come back στον τουριστικό χάρτη της χώρας κάνει η Λακωνία με τρία νέα ξενοδοχειακά projects πολυτελείας τα οποία αναμένεται να ανεβάσουν το νομό σε νέο επίπεδο παροχής τουριστικών υπηρεσιών. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία και την παράδοση στη φιλοξενία διαθέτει η Λακωνία, η επένδυση στο τουριστικό προϊόν της στην μετα-πανδημική εποχή αναμένεται να λειτουργήσει θετικά στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.

Αναλυτικά τα νέα projects που ετοιμάζονται είναι:

1. Το νέο Margo Beach στο Γύθειο

Στις αρχές της τουριστικής σεζόν αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το νέο 4 αστέρων ξενοδοχείο κοντά στο Γύθειο, στη Λακωνία.

Το νέο 4άστερο ξενοδοχείο Margo Beach στη Λακωνία – Πηγή: Booking.com

Το νέο ξενοδοχείο ονομάζεται Margo Beach και βρίσκεται στην παραλία Μαυροβουνίου, μόλις 2 χιλιόμετρα από το Γύθειο. Διαθέτει 20 δωμάτια και σουίτες και το διαχειρίζεται η εταιρεία Lamway Hotel Management Group.

Το νέο 4άστερο ξενοδοχείο Margo Beach στη Λακωνία – Πηγή: Booking.com
Το νέο 4άστερο ξενοδοχείο Margo Beach στη Λακωνία – Πηγή: Booking.com

Αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του στις 7 Ιουνίου 2021.

2. Η αναβίωση του ιστορικού Hotel Lakonis

Με νέο όνομα και πλήρη σεβασμό στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αναμένεται να λειτουργήσει το ιστορικό πολυτελές ξενοδοχείο Lakonis στο Γύθειο.

Υπήρξε το αγαπημένο μέρος διακοπών για πολλούς ξένους celebrities (ηθοποιούς και τραγουδιστές) ενώ υπήρξε και το σκηνικό όπου γυρίστηκε ολόκληρη ξένη παραγωγή.

Το ξενοδοχείο αγοράστηκε στο τέλος του 2018 από την Αικατερίνη Βαλιώτη, κόρη του γνωστού Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Ευστάθιου Βαλιώτη, και έκτοτε καταστρώνονται τα πλάνα για την επαναλειτουργία του, πλήρως ανακαινισμένο, αναβαθμισμένο και με νέο όνομα το οποίο δεν είναι ακόμη γνωστό.

Το θρυλικό ξενοδοχείο είναι κτισμένο σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στην Ανατολική Μάνη, στο δρόμο που συνδέει το Γύθειο με τη Σκάλα Λακωνίας.

Στην έκταση 30 στρεμμάτων, είχε κατασκευαστεί το ξενοδοχείο με 100 υψηλής αισθητικής δωμάτια, bungalows με ονόματα θεών του Ολύμπου, πισίνα, ιδιωτική παραλία 300 μέτρων με Γαλάζια Σημαία μάλιστα.

Τα πλάνα των νέων ιδιοκτητών μιλούν για τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία όμως θα σέβεται απόλυτα την τοπική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ιδιοκτήτρια, Αικατερίνη Βαλιώτη, στο menshouse.gr, τα έργα υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί σε 16 έως 20 μήνες από την έναρξή τους.

Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες και η προετοιμασία για τα έργα (σύνδεση με ύδρευση και αποχέτευση, εργασίες βελτίωσης της οδικής πρόσβασης στο ξενοδοχείο από την επαρχιακή οδό Σκάλας – Γυθείου κλπ).

Μάλιστα, έχει ήδη εκδοθεί και οικοδομική άδεια που αφορά εργασίες ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού.

3. Η νέα ξενοδοχειακή επένδυση 5 αστέρων στη Φαρίδα

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου στη Φαρίδα, του Δήμου Σπάρτης.

Φορέας της επένδυσης είναι η υπό σύσταση εταιρεία ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΙΚΕ.

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας ση θέση Χρυσοβίτσα Καιτσά Πλατανά, στη Φαρίδα Λακωνίας.

Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 93 δωματίων και 299 κλινών.

Η επένδυση ανέρχεται σε 14,1 εκ. ευρώ και θα ενισχυθεί με φορολογική απαλλαγή ύψους 5 εκ. ευρώ.

Πηγή: bizness.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis