home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιά στα Ίσθμια: Μέσα από αυλές σπιτιών πέρασαν οι φλόγες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στον Κάβο Ισθμίας με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια και να γίνεται έκκληση να εκκενωθεί ο οικισμός.

Η φωτιά ξέσπασε παραπλεύρως του δρόμου Ισθμός – Επίδαυρος κοντά σε δασική έκταση, πλησίον του Ξενοδοχείου King Saron, πριν τις Κεγχριές.

Απειλήθηκαν άμεσα τα σπίτια στην περιοχή με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική και η ΕΛΑΣ να ζητήσει από τους κατοίκους να τα εκκενώσουν προληπτικά. Μάλιστα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούσαν ακόμα και πάνω από τις κατοικίες προκειμένου να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.

Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης ενώ στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 35 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνέδραμαν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, τα οποία αποσύρθηκαν με το που έπεσε το σκοτάδι.

Παράλληλα έκλεισε η Π.Ε.Ο Ισθμού – Επιδαύρου και για τα δύο ρεύματα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, ωστόσο οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis