home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Το συσσίτιο ψάχνει πόρους και στήριξη από την πολιτεία

Η ανεργία που έχει πλήξει τη χώρα εν καιρώ πανδημίας, σε συνδυασμό και με άλλου ανασταλτικούς παράγοντες, έχουν οδηγήσει ολοένα και περισσότερους πολίτες στα όρια της ανέχειας, σε σημείο να μην έχουν ούτε για να τραφούν. Το πρόβλημα στο Ναύπλιο και ευρύτερα στην Αργολίδα που είναι μία αμιγώς τουριστική και αγροτική παράλληλα περιοχή, είναι εμφανέστατο.

Ήδη οι εθελοντές του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες πολύ περισσότερων πληττόμενων πολιτών που έχασαν τη δουλειά τους ή αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα συγκυρία

Την ίδια στιγμή οι δωρεές και ενισχύσεις των πιστών έχουν μειωθεί κατακόρυφα καθώς επί τουλάχιστον 16 μήνες οι Ιεροί Ναοί παραμένουν κλειστοί ή λειτουργούν στο πλαίσιο των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει η πολιτεία.

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή προς τις κρατικές αρχές για την ανάγκη ενίσχυσης των ενοριακών συσσιτίων.

Θα έρθει βοήθεια από την Πολιτεία;

Με τη σειρά του ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδακή γι’ αυτό το ζήτημα.

Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Με την παρούσα Αναφορά, σας κοινοποιώ συνημμένως την από 9/5/2021 επιστολή του Εφημερίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη στήριξης του συσσιτίου και των λοιπών δράσεων κοινωνικής αρωγής που υλοποιούνται με αίσθημα χριστιανικής αγάπης και αλληλεγγύης και με αποτελεσματικότητα τόσο από την εν λόγω ενορία, όσο και ευρύτερα από ενορίες σε όλη την Αργολίδα και ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες εξαιτίας της πανδημίας καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες πολύ περισσότερων πληττόμενων συμπολιτών μας που έχασαν τη δουλειά τους ή αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα συγκυρία, με τις προς τούτο δωρεές και ενισχύσεις των πιστών να έχουν μειωθεί κατακόρυφα καθώς επί τουλάχιστον 16 μήνες οι Ιεροί Ναοί παραμένουν κλειστοί ή λειτουργούν στο πλαίσιο των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει η πολιτεία.

Σας καλώ να εξετάσετε με την προσήκουσα ευαισθησία που σας διακρίνει θετικά τα διαλαμβανόμενα στο ως άνω κείμενο καθώς και τη δρομολόγηση των προσηκουσών δράσεων».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis