home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Σήριαλ με την πρώην διευθύντρια στον Άρειο Πάγο την Παρασκευή

Άρειος Πάγος

Συνεχίζεται την Παρασκευή στον Άρειο Πάγο, το σήριαλ με την πρώην διευθύντρια της ΔΕΥΑ Ναυπλίου, που είχε  παυθεί από τα καθήκοντά της, με εισήγηση του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης. Πριν μερικές ημέρες πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου κρίνει ως άκυρη και καταχρηστική την απόλυσή της.

Η Δημοτική Επιχείρηση μόλις κοινοποιήθηκε η απόφαση του Εφετείου συνεδρίασε εκτάκτως και με εισήγηση του νυν διευθυντή Χρήστου Μαστορίκου, αποφάσισε να ασκήσει αίτηση αναστολής ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά της ίδιας Απόφασης, καθώς και να υποβάλλει αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απόφασης.

Στη ΔΕΥΑΝ αναμένουν πλέον την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Παρασκευή, χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής υπάρξει δηλώσεις για το ζήτημα αυτό.

Και εξώδικο

Εντωμεταξύ, την Τετάρτη η παυθείσα από τα καθήκοντά της υπάλληλος Άννα Μαντά, με εξώδικο προς τη Δημοτική Επιχείρηση, ζητάει την επαναπρόσληψή της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Όπως σας είναι γνωστό, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 81/2021 απόφασή του  Μονομελούς Εφετείου Ναυπλίου που έκρινε ότι πρέπει να γίνει εν μέρει δεκτή η υπ’ αριθ. κατάθ. ΕΓ/310/6.7.2016 αγωγή μου, αναγνωρίζοντας ότι είναι άκυρη ως καταχρηστική η απόλυσή μου και περαιτέρω διέλαβε στο διατακτικό της ότι υποχρεούσθε να αποδέχεστε από 13.5.2016 (ημερομηνία που έλαβε χώρα η επίδικη απόλυση) τις υπηρεσίες μου με την ίδια ιδιότητα και στην ίδια θέση, σε περίπτωση, δε, αρνήσεώς σας να καταδικασθείτε για κάθε ημέρα παράβασης της εν λόγω υποχρέωσής της σε χρηματική ποινή 100 ΕΥΡΩ. Εν συνεχεία δε έκρινε περαιτέρω ότι υποχρεούσθε σε καταβολή των μισθών υπερημερίας για το αιτούμενο χρονικό διάστημα από 13.5.2016 έως την 13.5.2017, με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της άνω αγωγής μέχρι εξοφλήσεως.

Κατόπιν των ανωτέρω, προς αποφυγή περαιτέρω δικαστικών διενέξεων αλλά και προς διευθέτηση της ήδη τελεσιδίκως κριθείσας μεταξύ μας διαφοράς, σας προσκαλώ όπως συμμορφωθείτε με την άνω δικαστική απόφαση και αποδέχεσθε από σήμερα τις προσήκουσες και πραγματικά προσφερόμενες υπηρεσίες μου, υπό την θέση και την ιδιότητα και με τις ίδιες παροχές που ίσχυαν κατά τον χρόνο της άκυρης απόλυσής μου, και επίσης όπως καταβάλετε σε μένα το συνολικό ποσό των σαράντα επτά χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι δύο ΕΥΡΩ και τριάντα έξι λεπτών (47.922,36 €), με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής μέχρις εξοφλήσεως.

Δραττόμενη της ευκαιρίας, επαναλαμβάνω με την παρούσα ότι από τον χρόνο της άκυρης απόλυσης εμμένω στην θέση εργασίας μου, καθ’ όσον η εργασία αυτή μου αποδίδει το μοναδικό εισόδημα βιοπορισμού μου, το οποίο έχω στερηθεί επί πενταετίας, χρονικό διάστημα για το οποίο επιφυλάσσομαι να διεκδικήσω – πέραν του ήδη επιδικασθέντος με την άνω απόφαση – το σύνολο των μισθών υπερημερίας που δικαιούμαι».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis