home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Στον Άρειο Πάγο το Come Back της Μαντά

Άρειος Πάγος

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Εφετείου Ναυπλίου που εκδόθηκε μετά από έφεση της κας Άννας Μαντά και στέλνει την υπόθεση στον Άρειο Πάγο.

Με χθεσινή της απόφαση η ΔΕΥΑΝ συνεδρίασε με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη που αφορά στον ορισμό δικηγόρων για την άσκηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Με την απόφασή της αυτή η Δημοτική Επιχείρηση βάζει φρένο στην επιστροφή (come back) της πρώην διευθύντριας, η οποία το 2016 είχε παυθεί από τα καθήκοντά της, με εισήγηση του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης. Πάντως τόσο ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, όσο και η υπάλληλος έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής να προβούν σε επίσημες δηλώσεις για το θέμα αυτό, που έχει απασχολήσει έντονα στο παρελθόν και τις τελευταίες ημέρες την πόλη.

Ο νυν διευθυντής εισηγήθηκε

Την ενημέρωση επί του θέματος (όπως αναφέρεται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) έκανε ο νυν Διευθυντής Χρήστος Μαστορίκος, ο οποίος τόνισε ότι «Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 81/2021 Απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου (περιουσιακές εργατικές διαφορές) που εκδόθηκε μετά από έφεση της κας. Αννας Μαντά κατά της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., πρέπει το Δ.Σ. όπως ορίσει δικηγόρο, προκειμένου να ασκηθεί αίτηση αναστολής ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά της ίδιας Απόφασης καθώς και να υποβληθεί αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απόφασης, να παρασταθεί και να εκπροσωπήσει την εταιρεία ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά τη συζήτηση της αίτησης χορήγησης προσωρινής διαταγής, της αίτησης αναστολής και της αίτησης αναίρεσης, και να υποβάλει υπομνήματα πρόσθετους λόγους κλπ και γενικά να πράξει ότι απαιτείται υπογράφοντας καταθέτοντας κάθε σχετικό έγγραφο, αίτηση δήλωση και δικόγραφο και εν γένει να ενεργήσει ότι είναι αναγκαίο για την υπεράσπιση της ΔΕΥΑΝ στην υπόθεση αυτή.

Ο κ. Μαστορίκος πρότεινε τον δικηγόρο Δημήτρη Βερβεσό, ο οποίος ήδη έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με την ίδια υπόθεση.

Το Δ.Σ. αφού ενημερώθηκε, συμφώνησε και αποφάσισε πλειοψηφικά. Αντίθετος της πρότασης είναι ο κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς.

Η απόφαση και ο δικηγόρος

Με την απόφασή της η ΔΕΥΑΝ διορίζει ειδικό πληρεξούσιο αντιπρόσωπο και αντίκλητο της δημοτικής επιχείρηση τον Δημήτριο Βερβεσό, δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω «στον οποίο δίνει το δικαίωμα, την ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα, να ασκήσει αίτηση αναιρέσεως κατά της υπ’ αριθμόν 81/2021 απόφασης του Εφετείου Ναυπλίου (Περιουσιακές Εργατικές Διαφορές) που εκδόθηκε μετά από έφεση της Άννας Μαντά κατά της δημοτικής επιχείρησης με την επωνυμία ΔΕΥΑΝ, να ασκήσει αίτηση αναστολής ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά της ίδιας απόφασης καθώς και να υποβάλει αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απόφασης, και να παρασταθεί και να εκπροσωπήσει την εταιρεία ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά τη συζήτηση της αίτησης χορήγησης προσωρινής διαταγής, της αίτησης αναστολής και της αίτησης αναίρεσης, και να υποβάλει υπομνήματα πρόσθετους λόγους κλπ και γενικά να πράξει ότι απαιτείται υπογράφοντας καταθέτοντας κάθε σχετικό έγγραφο, αίτηση δήλωση και δικόγραφο και εν γένει να ενεργεί ότι είναι αναγκαίο για την υπεράσπιση της ΔΕΥΑΝ στην υπόθεση αυτή.

Να ενεργήσει και κάθε άλλη πράξη μέσα στα πλαίσια της εντολής που του δίνεται με το παρόν πληρεξούσιο, ακόμη και αν δεν αναφέρεται σ’ αυτό, που είναι όμως απαραίτητη για την εκτέλεση της άνω εντολής και να διορίζει και άλλους πληρεξουσίους δικηγόρους με την παραπάνω εντολή και να τους ανακαλεί».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis