home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Θλίψη στην Κορινθία: Έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος του θεάτρου

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες Κυριακή 23 Μαΐου ο Γιώργος Τζαβάρας, ηθοποιός και σκηνοθέτης του Θεατρικού Εργαστηρίου Κορίνθου, βυθίζοντας στη θλίψη όλη την Κορινθιακή κοινωνία.

Ο Γιώργος ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους και για περισσότερα από 25 χρόνια υπήρξε ο σκηνοθέτης του Θεατρικού Εργαστηρίου Κορίνθου. Σπούδασε σκηνοθεσία, θέατρο δρόμου στη Λυών (Γαλλία), θέατρο κούκλας, κουκλοθέατρο. Στην πολυετή καριέρα του ευτύχησε να γνωρίσει μεγάλους και σπουδαίους ανθρώπους της τέχνης.

Είχε πάντα ως βασικό του κριτήριο την αγάπη για την τέχνη και όχι την εμπορικότητα. Έχει ανεβάσει πάνω από 35 έργα και έχει αποσπάσει 35 βραβεία με πέντε μόνο συμμετοχές.

Έλεγε πάντα ότι «το θέατρο ως μορφή τέχνης δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, να νιώσουμε μαζί μια αλήθεια. Παράγει πολιτισμό, αξίες, μορφώνει και δημιουργεί νέους κόσμους».

Το μήνυμα της οικογένειας

Στον λογαριασμό του Γιώργου Τζαβάρα στα κοινωνικά δίκτυα η οικογένεια ανάρτησε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κείμενο με την ανακοίνωση του αδόκητου χαμού του:

«Ο Δον Κιχώτης τρυφερότητας, Γιώργος Τζαβάρας, έφυγε σήμερα χαρούμενος, γαλήνιος και περιτρυγυρισμένος από την αγάπη μας. Η καθολική του καλοσύνη, η αφοσίωση, η συνέπεια και το πηγαίο του όραμα για δημιουργία θα είναι “φάρος” στη ζωή όσων συνδεθήκαμε μαζί του πάνω ή κάτω από τη θεατρική σκηνή. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 24 Μαΐου στις 6 μ.μ. στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.», καταλήγει.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis