home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Αυτοδιοίκηση

Χρηματοδότηση μαμούθ για την αποχέτευση της ανατολικής Κορινθίας

Μία από τις σημαντικότερες μέρες, για την ανατολική Κορινθία, και συγκεκριμένα το Ζευγολατιό και το Βραχάτι του δήμου Βέλου-Βόχας, το Δήμο Κορινθίων, το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, αλλά και για τον κορινθιακό κόλπο, είναι σημερινή μετά την οριστική ένταξη του έργου αποχέτευσης, προϋπολογισμού 61,6 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, εντάχθηκε οριστικά η πράξη ΄Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου-Λεχαίου-Βόχας, αγωγός μεταφοράς και επέκταση υφιστάμενης Ε.Ε.Λ΄΄ με κωδικό ΟΠΣ 5076676 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΄΄Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020΄΄.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το ταμείο συνοχής ενώ η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ύψος των 61.628.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ αποτελώντας το μεγαλύτερο έργο που έχει ενταχθεί ποτέ για την Κορινθία.

Όπως ανακοινώθηκε πολύ σύντομα το έργο θα δημοπρατηθεί και θα οδεύσει προς την τελική κατασκευή.

Το έργο θεωρείται βασικής υποδομής με τεράστια περιβαλλοντικά και οικολογικά οφέλη και όπως σημειώνει ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος «θα διαφοροποιήσει την οικονομία και την ανάπτυξη του Δήμου μας αλλά και όλης της Κορινθίας».

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά, τους Δημάρχους κ.κ. Βασίλη Νανόπουλο, Γιώργο Γκιώνη και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων μας και του Υπουργείου που μετά από δύο χρόνια άψογης συνεργασίας και σκληρής δουλειάς καταφέραμε κάτι τόσο όμορφο για τον τόπο μας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button