home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κούρσα ανόδου για το ελαιόλαδο – Άγγιξε τα 3,65 ευρώ στη Λακωνία

Βάφτισαν το σπορέλαιο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!

Σε επίπεδα άνω των 3 ευρώ το κιλό παραμένουν οι τιμές παραγωγού για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Σε ότι αφορά την Πελοπόννησο, σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές παραγωγού στη Λακωνία. Ο διευθυντής του ΑΣ Μολάων – Πακίων, Παναγιώτης Ντανάκας, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «την Παρασκευή πούλησε ο συνεταιρισμός 120 τόνους ελαιόλαδο στην τιμή των 3,55 ευρώ το κιλό. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει φήμη στην περιοχή ότι πουλήθηκαν περίπου 30 τόνοι στα 3,65 ευρώ το κιλό αλλά ακόμη δεν έχει διασταυρωθεί επίσημα.

Αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλά αποθέματα ποιοτικού ελαιολάδου στη Λακωνία. Ο συνεταιρισμός μας έχει ακόμη στις αποθήκες περίπου 1.040 τόνους, ενώ σε ολόκληρο το δήμο Μονεμβασίας υπάρχουν 2.500 τόνοι. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε τη ζήτηση και την εξέλιξη των τιμών. Πάντως αν η χώρα μας θέλει να ακολουθήσει μια σωστή στρατηγική στον κλάδο του ελαιολάδου θα πρέπει να διαθέτει σωστά στοιχεία για την ποσότητα παραγωγής και τα αποθέματα».

Δεν γίνονται πολλές αγοραπωλησίες στη Μεσσηνία, με τους παραγωγούς να κρατούν στάση αναμονής για να δουν αν αυξηθούν οι τιμές. Ο κ. Βασίλειος Κατσάς, μέλος του συνεταιρισμού Γλυφάδας στην Πύλο Μεσσηνίας, τονίζει ότι «στα 3,40 ευρώ το κιλό είναι η τιμή παραγωγού για τα καλής ποιότητας ελαιόλαδα στην περιοχή. Οι παραγωγοί κρατούν στάση αναμονής και δεν βιάζονται να πωλήσουν. Υπάρχει ζήτηση από τους έμπορους αλλά εμπορικές συμφωνίες δεν κλείνονται γιατί όλοι περιμένουν να δουν την εξέλιξη των τιμών. Πάντως δεν υπάρχουν μεγάλα αποθέματα στην περιοχή».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis