home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένας διεθνούς φήμης σεφ περιδιαβαίνει τη Λακωνία

Στο Καστόρι και στην Πελλάνα του δήμου Σπάρτης βρέθηκε την προηγούμενη Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Μαΐου ο διεθνούς φήμης Έλληνας σεφ Tony Kavalieros, συνεχίζοντας το γαστρονομικό ταξίδι απολαύσεων με τίτλο Savor Greece, που προβάλει σε όλον τον κόσμο μέσα από το κανάλι του στο YouTube και της ιστοσελίδας του https://thegreekchef.us/.

O διακεκριμένος σεφ πραγματοποίησε γυρίσματα σε ιχθυοτροφείο της περιοχής στο Καστόρι όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την υψηλή ποιότητα της πέστροφας και του σολομού, που παράγονται στα κρυστάλλινα νερά του Αγίου Μάμα αλλά και να ξεχωρίσει το καπνιστό συκώτι σολομού, που παράγεται στην περιοχή.

Τη Δευτέρα 16/5, ο ο κ. Καβαλιέρος βρέθηκε στην Πελλάνα, όπου με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πελλάνας πραγματοποίησε γυρίσματα στο εντυπωσιακό αρχοντικό Γκουζούλη, ένα πανέμορφο κτίριο του 19ου αιώνα που διατηρεί στο ακέραιο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και παραχωρήθηκε για τις ανάγκες  των γυρισμάτων από την οικογένεια. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Κατερίνα Φέϊκου και τα μέλη του συλλόγου κα Βασιλική Σιγαλού και Κωνσταντίνα Καλαρέμα, μαγείρεψαν τοπικά πιάτα φτιαγμένα με αγνές πρώτες ύλες του τόπου μας,  όπως τηγανόψωμα με τυρί και μέλι και καγιανά με παστό χοιρινό και τυρί σφέλα.

Επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του, η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Σπάρτης κα Γεωργία Ζαχαράκη ήρθε σε επικοινωνία  με τον κ. Καβαλιέρο και μεταξύ άλλων συζήτησαν θέματα προβολής των τοπικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας στο εξωτερικό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis