home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΚορινθία

Πύρινη κόλαση στην Κορινθία: Εκατοντάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Μακριά από τα σπίτια τους στο Αλεποχώρι βρίσκονται οι κάτοικοι που αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (20.05.2021), καθώς μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία, η οποία ξεκίνησε από την περιοχή του Σχίνου και επεκτείνεται προς την Δυτική Αττική, έχοντας ήδη κάψει πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους, απειλώντας οικισμούς.

Με τους ανέμους να δυναμώνουν ώρα με την ώρα και την κατάσταση να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη εξαιτίας του πυκνού καπνού, η μάχη για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με ισχυρότατη δύναμη της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τη μάχη με τη φωτιά, που δεν έχει ενιαίο μέτωπο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες (19.05.2021) στον Σχίνο, όμως οι άνεμοι την «έστειλαν» προς το Αλεποχώρι και πλέον κινείται προς Μέγαρα έχοντας ήδη περάσει στην Αττική.

Λίγο πριν από τις 16:00 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, ζήτησε όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους. Εξαιτίας αυτού εστάλη και δεύτερο μήνυμα από το 112.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button