home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιά στον Σχίνο: Εκτός ελέγχου το μέτωπο στα Μέγαρα

φωτιά στο Σχίνο

Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και αυτή τη στιγμή κατακαίει την περιοχή Χάνι Κοκκιναρέας στα Μέγαρα. Οι φλόγες έφτασαν στον οικισμό, ο οποίος εκκενώθηκε εσπευσμένα, ενώ δόθηκε εντολή να παρέμβει ο στρατός, προκειμένου να απεγκλωβιστούν άτομα με αναπηρίες.

Από το σημείο δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού τους, όπως και έγινε.

Μάχη με τις φλόγες

Μεγάλη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε εχθές το βράδυ στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου, και πλέον απειλεί περιοχές των Μεγάρων, δίνουν οι πυροσβέστες.

Η καταστροφή στο δάσος, σε δενδρώδεις καλλιέργειες, αλλά και καλλιέργειες με κηπευτικά σε περιοχές των Μεγάρων είναι ανυπολόγιστη.

Άλλωστε ήδη από τη φωτιά, που ξεκίνησε από καύση ξερόκλαδων σε ελαιώνα, έχουν γίνει στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα δάσος

Κλειστά σχολεία στα Μέγαρα

Με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Πέμπτης, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης έκανε γνωστό πως την Παρασκευή θα μείνουν κλειστά τα σχολεία στην περιοχή, λόγω των δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από τη μεγάλη πυρκαγιά.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Αύριο, 21 Μαΐου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΙΕΚ), του Δήμου Μεγαρέων (Μέγαρα, Νέα Πέραμος), λόγω των έκτακτων και δυσμενών συνθηκών, που επικρατούν στην περιοχή μας».

Βοήθεια από το Δήμο Ελευσίνας

Ήδη ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου έκανε γνωστό πως ο Δήμος του θα συνδράμει τις επιχειρήσεις των πυροσβεστών στην περιοχή των Μεγάρων με μηχανήματα έργου και πυρόσβεσης.

Όπως είπε: «Επικοινώνησα το πρωί, με τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρ. Σταμούλη, έτσι ώστε και ο Δήμος μας να συνδράμει, με τα μέσα που διαθέτει, στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο γειτονικός μας Δήμος. Έχουμε θέσει λοιπόν, στη διάθεση του Δήμου Μεγαρέων δύο υδροφόρες και συνοδευτικό μηχανοκίνητο εξοπλισμό, ενώ η Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελευσίνας, με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Λεωνίδα Παππά είναι σε πλήρη ετοιμότητα για οτιδήποτε χρειαστεί».

Μαζικές εκκενώσεις οικισμών

Νωρίτερα, οι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες μαίνεται η πυρκαγιά έλαβαν, SMS στα κινητά τους από το 112 για να απομακρυνθούν από το Χάνι Δερβενίου έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα.

Το ίδιο συνέβη και με τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis