home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Ψυχαγωγία

Eurovision: Ο Lucifer έβαλε 12αρι στην Κύπρο

Ο λογαριασμός της δημοφιλούς πλατφόρμας προβολής ταινιών και σειρών Netflix μπήκε και επισήμως στους υποστηρικτές του El Diablο με μια ανάρτηση που δείχνει τον ηθοποιό της σειράς Lucifer, Tom Ellis να σηκώνει ένα πλακίδιο με την ένδειξη «12 points», συνοδευμένο με τη φωτογραφία της Έλενας Τσαγκρινού, καθώς ερμηνεύει το τραγούδι με το οποίο εκπροσωπείται η Κύπρος στην Eurovision.

«Το “El Diablo” είναι αλληγορικό τραγούδι, για μια γυναίκα που καταφέρνει να φύγει από μια τοξική σχέση και στέλνει ένα μήνυμα δύναμης. Η μουσική όμως μας ενώνει όλους, δεν μας χωρίζει! Εγώ και οι συνεργάτες μου παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας: να εκπροσωπήσουμε επάξια την Κύπρο στον διαγωνισμό» ανέφερε η ταλαντούχα τραγουδίστρια στο CNN έπειτα από επικοινωνία με τη δισκογραφική εταιρία Panik Records, στο δυναμικό της οποίας ανήκει.

Ξορκίζουν το τραγούδι στην Κύπρο

To «El Diablo» που ερμηνεύει η Ελενα Τσαγκρινού, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου να κατακεραυνώνει το τραγούδι που εκπροσωπεί το νησί στον διαγωνισμό της Eurovision και ήδη έχει περάσει στον μεγάλο τελικό.

Μάλιστα νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, μία ημέρα μετά την εμφανιση της Έλενας Τσαγκρινού στον ημιτελικό της Eurovision, έξω από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. H διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε από το Κίνημα Χριστιανική Αντίσταση.

Συγκεκριμένα έξω από το ΡΙΚ βρέθηκαν 30 με 40 διαμαρτυρόμενοι οι οποίοι κρατούσαν πανό που έγραφε «η Κύπρος αγαπάει τον Χριστό» και εικόνες, ενώ ακούγονταν εκκλησιαστικοί ύμνοι από́ μεγάφωνα.

Υπενθυμίζεται ότι διαμαρτυρίες για την επιλογή του τραγουδιού πραγματοποιήθηκαν και το προηγούμενο διάστημα με πολίτες να φωνάζουν ενάντια στο «El Diablo». Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους το τραγούδι αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό και προσβάλλει τον λαό της Κύπρου.

Σκίζει το κομμάτι

Παρά τις αντιδράσεις πάντως, το El Diablo φαίνεται πως έχει ήδη γίνει ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού καθώς κατέκτησε το Νo 1 στα ψηφιακά charts, αλλά και εκατομμύρια views στο youtube.

H εντυπωσιακή περφόρμερ έβαλε κυριολεκτικά φωτιά χθες βράδυ στη σκηνή εκπροσωπώντας την Κύπρο στον πρώτο ημιτελικό. Η Έλενα ανέβηκε στη σκηνή του Ahoy Arena του Ρότερνταμ φορώντας μια λαμπερή ασημί δημιουργία της Σήλιας Κριθαριώτη. Στη σκηνή τη συνόδεψαν τέσσερις ακόμα χορεύτριες, ντυμένες στα κόκκινα, οι οποίες έκλεψαν τις εντυπώσεις με την εμφάνισή τους.

Ο καθρέπτης στο σκηνικό φωτίστηκε με τη φράση «Εl Diablo» και στο τέλος του κομματιού τα μεγάλα χρυσά γράμματα πήραν φωτιά. Η Τσαγκρινού και το «El Diablo» από το ξεκίνημα της βραδιάς είχε ανέβει πολύ ψηλά στα προγνωστικά και τελικά έλαβε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Η κυπριακή αποστολή παρουσίασε ένα άρτιο και φαντασμαγορικό performance, που «μάγεψε» τις κριτικές επιτροπές και το κοινό, αποσπώντας αποθεωτικά σχόλια. Στα πρώτα της λόγια η Έλενα Τσαγκρινού δήλωσε καταενθουσιασμένη και ευχαρίστησε το κοινό για τις ψήφους. «Δεν μπορώ να το πιστέψω, το ήθελα από την αρχή της καριέρας μου, είμαι έτοιμη να κλάψω», είπε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button