home design 800x400
home design 1170Χ320

Έτσι θα τιμήσουν τη γενοκτονία των Ποντίων στην Αργολίδα

Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Οι φετινές εκδηλώσεις στην Αργολίδα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Μαΐου σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα

Οι εκδηλώσεις έχουν σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΙΟΥ 2021

Γενικός Σημαιοστολισμός , από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 23ης Μαΐου 2021

Φωταγώγηση όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, Ο.ΤΑ., καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 23ης Μαΐου 2021 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ώρα 8.00 : ΄Επαρση της σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.

Ώρα 11.00 : Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου

Ώρα 11.30: Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων, ομιλία από την κυρία Όλγα Ζαχαράκη , Περιβαλλοντολόγο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη στην Πλατεία Δημαρχείου, από τους κ. κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Βουλευτές Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, (εκπροσωπώντας όλους τους ένστολους), Δήμαρχο Ναυπλιέων, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά».

Ώρα 19.00: Υποστολή Σημαίας της πόλης από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.

Συντονιστικά:

Οι κατωτέρω αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες:

  • Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδας την δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και την επιμνημόσυνη δέηση .
  • Το ΚΕΜΧ τη Στρατιωτική Παράταξη και την Απόδοση Τιμών.
  • Ο Δήμος Ναυπλιέων την τακτοποίηση του χώρου της κατάθεσης των στεφάνων.
  • O ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλιέων τη διάθεση της Φιλαρμονικής.
  • Η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας την τήρηση τάξης γενικά.
  • Τελετάρχες στις παραπάνω εκδηλώσεις ορίζονται ο κ. Ιωάννης Στάθης, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και ο κ. Στυλιανός Γκουριώτης, υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis