home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Κινδυνεύει να χαθεί το Πανεπιστήμιο;

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ναύπλιο: Κινδυνεύει να χαθεί το Πανεπιστήμιο;
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ με γνώμονα τον εξορθολογισμό του πανεπιστημιακού χάρτη θα προχωρήσουν, παρά τις παραδοσιακές πιέσεις, θέτοντας τέλος στην άκριτη μαζική ίδρυση τους, τονίζει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προκαλώντας ανησυχία μεταξύ άλλων πόλεων και στο Ναύπλιο, για την παραμονή ή όχι των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην πόλη.

Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο κατέθεσε πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση και έτσι τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα θα συγχωνευτούν με άλλα.

Η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας. Η αρχή γίνεται από τέσσερα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως πρότεινε η σύγκλητος του Ιδρύματος.

Πρόσθεσε, ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και υπάρχουν συζητήσεις και με άλλα πανεπιστήμια. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε η κυβέρνηση, ανέστειλε 37 πανεπιστημιακά τμήματα που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis