home design 800x400
home design 1170Χ320

Ηλεία: 40 σακούλες πλαστικά μάζεψαν εθελοντές από τις παραλίες

Πάνω από 40 σακούλες με πλαστικά απορρίμματα συγκέντρωσαν εθελοντικές ομάδες με τη συμβολή της υπηρεσίας Καθαριότητας, Πρασίνου και του  Γραφείου Εθελοντισμού του δήμου Πύργου, στις παραλίες Αντλιοστάσιο, Καβούρι, Λέτρινα και Κυανή Ακτή της Ηλείας.

Δεκάδες εθελοντές όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής καθαρίζοντας από νωρίς όλα τα παραπάνω σημεία. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, ήταν το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου, ο σύλλογος Νέων Καταραχίου, ο Σύλλογος Φίλων Μουριάς καθώς και ο εθελοντικός σύλλογος του Άγιου Ηλία.

Παρών για άλλη μια φορά ήταν και ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος που έστειλε το δικό του μήνυμα προς όλους τους πολίτες για να διατηρηθούν οι παραλίες του δήμου καθαρές.” Η καθαριότητα είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Σήμερα καθαρίζουμε την παραλία από οτιδήποτε έχει βγάλει η θάλασσα με τον κυματισμό της αλλά στην πραγματικότητα οι άνθρωποι τα έχουν “στείλει” στη θάλασσα και πρέπει εμείς οι ίδιοι να τα μαζέψουμε. Πλησιάζει η θερινή περίοδος και πρέπει οι παραλίες μας να είναι καθαρές. Όλο το χρόνο επιβάλλεται να έχουμε καθαρές παραλίες αλλά ιδιαίτερα όταν θα έρθουν παιδιά να παίξουν ή άτομα της τρίτης ηλικίας. Και το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι καλό αλλά και η υγειονομική κατάσταση να είναι η πρέπουσα” δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος και ευχαρίστησε με τα πιο θερμά λόγια όλους τους εθελοντές.

Τις ομάδες των εθελοντών ευχαρίστησε και ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος, ανανεώνοντας το ραντεβού όλων για νέο καθαρισμό παραλίας, την επόμενη Κυριακή 23 Μαίου στις 8.00 π.μ. με τόπο συνάντησης τις εκβολές του Αλφειού στο Επιτάλιο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis