home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΨυχαγωγίαΜεσσηνία

Γριφομπότ της Επανάστασης: Παίζοντας και μαθαίνοντας σε Ερμιονίδα, Μεσσήνη, Τριφυλία

Ο εκπαιδευτικός ιστοχώρος Γριφομπότ της Επανάστασης (http://1821.grifobot.gr/) παρουσιάζει τη συμμετοχή στην επανάσταση του 1821 διαφόρων Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το παιχνίδι είναι δωρεάν, ώστε κάθε μαθητής να έχει την ευκαιρία, εφόσον το επιθυμεί, να μάθει για τη συμμετοχή του τόπου του στην επανάσταση του 1821 με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη.

Το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ή ΓΑΒLAB όπως είναι περισσότερο γνωστό, έχει σχεδιάσει και αναπτύξει την εκπαιδευτική πλατφόρμα Γριφομπότ. Η πλατφόρμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου και έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το μάθημα του σχολείου. Ήδη σχολεία από όλη την Ελλάδα αξιοποιούν το Γριφομπότ, για να προσφέρουν στους μαθητές τους περισσότερο ευχάριστες, πρωτότυπες, παιγνιώδεις και συναρπαστικές εκπαιδευτικές εμπειρίες.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, το ΓΑΒLAB ανέπτυξε το Γριφομπότ της Επανάστασης, μια ειδική έκδοση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας που σκοπό έχει την παρουσίαση και ανάδειξη της συμμετοχής της Πελοποννήσου στην επανάσταση. Η συμμετοχή αυτή είναι φυσικά τεράστια, εξάλλου από την Πελοπόννησο ξεκίνησε η επανάσταση και εκεί έγιναν τα πρώτα βήματα του ελεύθερου Ελληνικού κράτους, στοιχεία που είναι κρίμα τα παιδιά μας να μην τα γνωρίζουν καλά.

Σε συνεργασία με τους Δήμους Μεσσήνης, Ερμιονίδας και Τριφυλίας, έχουν ήδη αναπτυχθεί και παραδοθεί στη σχολική κοινότητα οι εκπαιδευτικές ενότητες για τις περιοχές τους, ενώ περισσότερες ενότητες είναι σε προετοιμασία και για άλλους συνεργαζόμενους δήμους. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://1821.grifobot.gr/

Το Γριφομπότ της Επανάστασης, όπως και όλες οι άλλες εκδόσεις του Γριφομπότ, δεν χρησιμοποιείται μόνο ως μέρος του μαθήματος στην τάξη αλλά κυρίως ανεξάρτητα, ως ένα ευχάριστο διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων. Προσφέρεται σε όλους διαδικτυακά και δωρεάν, ώστε κάθε μαθητής να έχει την ευκαιρία, εφόσον το επιθυμεί, να περιηγηθεί σε αυτό και να μάθει για τη συμμετοχή του τόπου του στην επανάσταση του 1821 με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button