Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΠουλάς: Μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχουν εισπράξει ενοίκια τριών μηνών

Πουλάς: Μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχουν εισπράξει ενοίκια τριών μηνών

Ερώτηση σχετικά με τον λόγο για τον οποίο μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχει εισπράξει ακόμη τις αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ή μηδενικά ενοίκια Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Σχετικά

Περισσότερα

Ερώτηση σχετικά με τον λόγο για τον οποίο μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχει εισπράξει ακόμη τις αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ή μηδενικά ενοίκια Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021 κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς μαζί με άλλους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

«Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κου Χρήστου Σταικούρα, επισπεύδεται η διαδικασία των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα «κουρεμένα» ή μηδενικά ενοίκια του Απριλίου.

Η αποζημίωση θα γίνει με προκαταβολή όπως και τον Μάρτιο, βάσει των στοιχείων που υπάρχουν στην πλατφόρμα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να υποβάλουν τις δηλώσεις COVID. Μάλιστα, όσοι δεν υποβάλουν δήλωση, ακόμα και αν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης, θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό στο ελληνικό Δημόσιο. Οι σχετικές πληρωμές υπολογίζονται στα τέλη Μαΐου.

Παράλληλα όμως μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχουν εισπράξει ακόμα τα ενοίκια Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021. Η απάντηση της Α.Α.Δ.Ε. σε σχετικά υποβληθέντα ερωτήματα ενδιαφερομένων είναι η ακόλουθη : «Η διαδικασία πίστωσης χρημάτων δηλώσεων COVID εξελίσσεται σταδιακά. Στην περίπτωση που η δήλωση απορριφθεί, θα λάβετε μήνυμα από την υπηρεσία μας, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας. Θα πρέπει να ελέγχετε τον ΙΒΑΝ που έχετε δηλώσει προκειμένου να δείτε τις πιστώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.»

Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Πότε θα καταβληθούν τα ενοίκια Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021 στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα;
  2. Γιατί δημιουργούνται δικαιούχοι ιδιοκτήτες δύο ταχυτήτων με κάποιους να μην έχουν εισπράξει καθόλου ενοίκια ενώ άλλοι, όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο,  θα εισπράξουν στα τέλη Μαΐου και το ενοίκιο Απριλίου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ριβιέρα
Home design

Πρόσφατα σχόλια