home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚορινθίαΑρκαδίαΜεσσηνίαΛακωνίαΟικονομίαFeatured

Ο Αλιευτικός Τουρισμός απλώνει δίχτυα σε Ναύπλιο, Τολό, Πορτοχέλι

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, υποστηρίζοντας ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού, οργανώνουν το διάστημα 16/05/2021 έως 13/06/2021 εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων για τον αλιευτικό τουρισμό.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις αλιευτικές περιοχές: Παράλιο Άστρος, Πόρτο Χέλι, Ναύπλιο, Τολό, Γύθειο, Νεάπολη, Ελαφόνησος, Κόρινθος, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Κυπαρισσία, Κορώνη, Καλαμάτα.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, όπου θα αναπτυχθούν θεματικές εισηγήσεις, οι συμμετέχοντες αλιείς θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες και προϋποθέσεις άσκησης αλιευτικού τουρισμού καθώς και για τις δυνατότητες στήριξης από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Αλιείας.

Ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων ξεκινά στον Αργολικό Κόλπο περιλαμβάνοντας το Παράλιο Άστρος (16/05), το Πόρτο Χέλι (21/05), το Ναύπλιο (22/05) και το Τολό (23/05).
Οι ημερομηνίες των υπόλοιπων εκδηλώσεων θα γνωστοποιηθούν με νεότερες ανακοινώσεις.

Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας για την αξιοποίηση του αλιευτικού τουρισμού, μιας μορφής τουρισμού που αναπτύσσεται παγκόσμια και στην λεκάνη της Μεσογείου Θάλασσας και παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τόσο η ποικιλομορφία της ακτογραμμής, το ενδιαφέρον που αφορά στην οικονομική αυτή δραστηριότητα και η επιθυμία γνωριμίας με το θαλάσσιο περιβάλλον, είναι παράμετροι που μπορούν να αναπτύξουν ένα νέο προϊόν και να αναδείξουν την παράκτια ζώνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προορισμό αξίας.

Κατά την πραγματοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων θα τηρηθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ.: 2713 610171, email: [email protected] ) και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα (τηλ.: 27570 22807, email: [email protected] ), ώρες επικοινωνίας 8:00 – 15:00.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button