home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η καρδιά της Βαυαρίας χτυπά Ελληνικά

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

1 σχόλιο στο Η καρδιά της Βαυαρίας χτυπά Ελληνικά
έκθεση Λονδίνου

Πέρα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Μονάχου περί τις επίδρασης του ελληνισμού ακόμα και στο όνομα της Βαυαρικής πρωτεύουσας, Μοναχός-Μένχ-Μόναχο, μια άλλη πόλη, η αδελφή πόλη του Ναυπλίου το Όττομπρουν, συνεορτάζει με την υπόλοιπη Ελλάδα τα 200χρόνια της Ελληνικής επανάστασης και τον ρόλο του Όθωνα στην δημιουργία του νεοελληνικού κράτους.

Ο Ελληνογερμανικός Σύλλογος  «Φιλία», αναγνωρίζοντας την επιθυμία των κατοίκων του Όττομπρουν να βρεθούν κοντά στον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης και υλοποιώντας την πρόταση της Προέδρου του Γιούλιας Μπρετσνάιντερ και του μέλους Άκη Ντάνου, προσέφερε στο Μουσείο «Βασιλιάς Όθων» ένα μικρό αναμνηστικό νόμισμα που παραπέμπει στην κοπή της δραχμής την περίοδο του Όθωνα στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε η κα. Μπρετσνάιντερ: Ακόμα και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν θα ξεχάσαμε τη συνεργασία μεταξύ Ottobrunn και Ναυπλίου.

Ο σύλλογος μας δώρισε ένα αναμνηστικό νόμισμα της δραχμής της εποχής του Όθωνα για την επέτειο “200 Χρόνια του Ελληνικού Αγώνα για την Ελευθερία 1821-2021” για να εκτεθεί με την πολύτιμη συλλογή του μουσείου «Βασιλιάς Όθων» του Ottobrunn».

Αναμνηστικό Νόμισμα του Όθωνα

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε το νόμισμα στη νέα του θέση.

Η Andrea Seeböck, υπεύθυνη αδελφοποιήσεων του Ottobrunn και ο Dieter Wax, πρόεδρος της ομάδας χρηματοδότησης του μουσείου κρατούν το νόμισμα στα χέρια τους και να το παραδίδουν ο ένας στον άλλο.

Επίσης κάτω από τις μάσκες οι δύο φαίνονται πολύ διασκεδαστικοί και χαρούμενοι!

Πριν από λίγες μέρες ήρθε από τον καθηγητή Dr.Murken, συνιδρυτή του μουσείου και συνυπεύθυνο για τη σύμπραξη της πόλης μεταξύ Ottobrunn και Ναυπλίου ένα e-mail προς τον σύλλογο φιλία όπου μεταξύ άλλων αναφέρετο:

«Με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη έλαβα πριν από λίγες ημέρες το πολύτιμο αναμνηστικό νόμισμα από την Andrea Seeböck για την επέτειο των «200 χρόνων του Ελληνικού Αγώνα Ελευθερίας 1821-2021». Η Andrea Seeböck μου το παρέδωσε για τη συλλογή του μουσείου μας.

Η παράδοση στο Μουσείο

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    O ελληνικός εθνικισμός γεννήθηκε πρώτα εκεί στη Βαυαρία και μεταγγίστηκε αργότερα με τον Όθωνα και τους ακολούθους του στα Βαλκάνια, σαν ιδεολογική κατάρα στο νέο έθνος κράτος, γερμανικού τύπου, εμπνευσμένο στα ρατσιστικά πρότυπα της Αρίας ανώτερης φυλής.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AE

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis