home design 800x400
home design 1170Χ320

Γυναίκες από το Ναύπλιο κατά του ναζισμού

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Γυναίκες από το Ναύπλιο κατά του ναζισμού

Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου τιμά όλες και όλους που με τον αγώνα τους τσάκισαν το «τέρας» του ναζισμού. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Η ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε τη νύχτα της 8ης προς την 9η Μάη του 1945 λίγες μόλις μέρες μετά την Πρωτομαγιά, παγκόσμιο σύμβολο των εργατικών αγώνων, σηματοδοτώντας έτσι και τη συντριβή του φασισμού.

Αλλά πριν συμβεί η κοσμοϊστορική αυτή νίκη, απαιτήθηκαν χιλιάδες θυσίες ανθρώπων, πρόθυμων να δώσουν τη ζωή τους «για να γενούνε τα σκοτάδια φως»…

Τιμάμε τη δράση όλων αυτών που πολέμησαν στα πεδία των μαχών, στις πόλεις, στα βουνά, στις θάλασσες, όλων αυτών που τους στήριξαν και που δε δείλιασαν να δράσουν σε συνθήκες κατοχής. Αυτή η μέρα φωτίζει το παράδειγμα των αποφασισμένων και ανυποχώρητων μαχητών και μαχητριών που πάλεψαν για τα συμφέροντα των λαών μη υπολογίζοντας τους κινδύνους.

Τη δική τους ξεχωριστή συμβολή είχαν σε αυτήν την τιτάνια μάχη και οι γυναίκες, που πάλεψαν με αυταπάρνηση σε κάθε μετερίζι αγώνα.

Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες έπιασαν δουλειά στα εργοστάσια, αντικαθιστώντας στην παραγωγή τους άντρες που πολεμούσαν στο μέτωπο. Με αυταπάρνηση δούλεψαν στις πολιορκημένες πόλεις συμβάλλοντας στα οχυρωματικά έργα και στην άμυνα, στην περίθαλψη των τραυματιών, στη φροντίδα των παιδιών που έμεναν ορφανά.

Η μνήμη τους διαφυλάχτηκε ακέραια, με το δικό τους όνομα ή με κάποιο άλλο, συμβολικό, που όμως συμπυκνώνει τα έργα και τις ημέρες εκατομμυρίων επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών. Εκείνων που έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις στην υπεράσπιση του ωραιότερου ιδανικού του κόσμου: Του αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας…

Το βλέμμα τους, είτε «έπεσαν» είτε επέζησαν, ήταν στραμμένο στο μέλλον. Στην επόμενη γενιά, στους επόμενους αγώνες, στις επόμενες κατακτήσεις.

Γι’ αυτή την πανανθρώπινη ανάσα, συνεχίζουμε κι εμείς τον αγώνα με περηφάνια για το χτες, με αποφασιστικότητα σήμερα, με ακλόνητη πίστη στο αύριο…

Συνεχίζουμε σ’ αυτό το δρόμο του αγώνα γιατί έχει σημασία για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας.Παλεύουμε για να μην αφήσουμε να χυθεί το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα των λίγων, τα συμφέροντα τους ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Γι’ αυτό ξεσηκωνόμαστε ενάντια στους επικίνδυνους Νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επεμβάσεις, στους οποίους συμμετέχει και η Ελλάδα, που με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων έχει μετατραπεί σε μια απέραντη ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση. Γι’ αυτό απαιτούμε να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας από τις στρατιωτικές αποστολές όπου γης.

Συνεχίζουμε σ’ αυτό το δρόμο του αγώναενάντια σ’ αυτούς που σπέρνουν τους πολέμους και την προσφυγιά, τη γενικευμένη ανασφάλεια, την εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis