home design 800x400
home design 1170Χ320

Ερασίνος: Μια εναλλακτική πρόταση ανάδειξης

Ερασίνος ποταμός

Οι φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου από την πρώτη στιγμή, διαφωνόντας ριζικά με τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Ερασίνο, κατέγραψαν μια σειρά από διαφορετικές προτάσεις για τη διαχείριση της περιοχής.

Οι προτάσεις κατατέθηκαν στην Περιφέρεια (21 Ιανουαρίου 2021) συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας τις αρχικές σκέψεις που δημόσια είχαν κατατεθεί τον Οκτώβριο του 2020

Μέχρι σήμερα δεν έχει εκφραστεί καμία επίσημη τοποθέτηση.

Όπως αναφέρουν οι Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου:

«Καταθέτουμε τις σκέψεις για να εμπλουτιστούν με δικές σας προτάσεις στο πλαίσιο προστασίας και ανάδειξης του υγρότοπου.

Η μεγαλύτερη συμμετοχή στο διάλογο, η μεγαλύτερη διάχυση των προτάσεων στην κοινωνία είναι και μια ασπίδα προστασίας του υγρότοπου».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχόλια

3 απαντήσεις

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τις παραπάνω προτάσεις των φίλων του ερασινου, το θέμα είναι να εισακουστουν από το Π. Σ. διαφορετικα θα είναι άδικο γι αυτό που πρόκειται να συμβεί στο ιστορικό ποτάμι, θα ειθελα να προσθέσω ακόμη τα εξής. Μπορεί να αξιοποιηθεί ο δημοτικός χώρος 30 στρεμμ στις συμβολες των οδών νέας Κιου _Ναυπλίου _Μυλων, που λυμενετε 30 χρόνια τώρα με ευτελές μίσθωμα αυλικος των κομμάτων ΠΑΣΟΚ παλιότερα και Ν. Δ.
    σήμερα, ο χώρος αυτός λόγω περίοπτης θέσης στην είσοδο του ερασινου θα μπορούσε να αξιοποιηθει κατάλληλα ως πολύ χώρος , εξοπλισμό cayak, θαλλασιων ποδηλάτων, ποδηλάτων βόλτας, καφέ, εστιατόριο, συγκρότημα ξενάγησης εικονικής πραγματικότητας για τον βάλτο γενικότερα κ το ποταμι, αυτό σαν δράση θα ανεβάσει τουριστικά κ οικονομικά την περιοχή σε υψηλό επίπεδο δημιουργωντας νέες θέσεις εργασίας στους νέους ανθρώπους της νέας Κιου, αφού το ποτάμι σε συνδυασμό με τις πηγές του Κεφαλαρίου και τις αρχαιότητες του Άργους και λερνης θα είναι επισκέψιμο από χιλιάδες μαθητές από όλη τη χώρα μέσω περιβαλλοντικων προγραμμάτων, και τουρίστες εσωτερικού κ εξωτερικου, οπότε οι αρμόδιοι ας συμπεριβαλουν και αυτή την πρόταση για την οικονομική ανάπτυξη αυτής της όμορφης κομωπολης.

  2. Κάτοικος Νεας Κιου

    Πολύ σημαντικές οι προτάσεις από τους φίλους του ερασινου, κ η πρόταση του σχολίου, μακάρι να πραγματωθουν ώστε να αναπτυχθεί οικονομικά κ τουριστικά η νέα κιος, που δυστυχώς την τελευταία 10ετια βρίσκετε σε πλήρη μαρασμό ελείψει ικανών στελεχών της τοπικής αυτοδιοικησης, εξ ου και η πλήρης απομόνωση της, δεν είναι τυχαίο πως οι παροικούντες που την διοικούν την έχουν σταθμό μιας τεράστιας χωματερής κ μεταφόρτωσης απορριμμάτων με στόχο την υποβάθμιση της.

  3. Ανώνυμος

    Εκείνος που έκανε εμπαθή αντιπολίτευση στον Μανινή και ήθελε να γίνει και Δήμαρχος της Κίου που βρίσκετε άραγε,,γιατί κωφεύει ???????????? αυτός αγωνιζόταν με κάθε μέσο και τρόπο ο δημοτικός χώρος των 30 στρεμμ. να αξιοποιηθεί απο τον τότε Δήμο Νέας Κίου διώχνοντας τον γνωστό πρόθυμο σε όλες τις δημοτικές αρχές μεγαλοεπιχειρηματία που αγοράζει ότι πετάει και κινείται μυστηριωδώς τα τελευταία χρόνια , αλλα αφού συμπεθέριασε με τον μισθωτή σταμάτησε τον αγώνα του, απο ταύρος έγινε κότα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis