home design 800x400
home design 1170Χ320

Χριστός Ανέστη με νεφώσεις και αφρικανική σκόνη

Μας έφαγε η σκόνη σε Ναύπλιο και Άργος...

Νεφώσεις, υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αναμένονται για σήμερα Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αύριο αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, ενώ η ορατότητα στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως το πρωί. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 16 έως 28, στη Θεσσαλία στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 15 έως 34, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 16 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 29, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 30, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 33 και στην Κρήτη από 16 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης.

Θερμοκρασιακά ρεκόρ το Μεγάλο Σάββατο

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το Μέγα Σάββατο 1 Μαΐου 2021 στη Νότια Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η απολύτως μέγιστη που σημειώθηκε στην Πλώρα Ηρακλείου (37.3 βαθμοί Κελσίου) αποτελεί ρεκόρ για το 1ο δεκαήμερο του Μαΐου. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενή μας ανακοίνωση, το προηγούμενο ρεκόρ στην Κρήτη ήταν οι 33.8 βαθμοί που σημειώθηκαν στο σταθμό των Μοιρών Ηρακλείου στις 02/05/2013.

Ρεκόρ όμως καταγράφηκε και στη Μεσσηνία, όπου στο Κοπανάκι η θερμοκρασία άγγιξε τους 34.3 βαθμούς Κελσίου.

Στον παραπάνω χάρτη φαίνεται η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ενώ στον πίνακα παρουσιάζεται η τιμή της ανά περιοχή καθώς και οι σταθμοί που την κατέγραψαν. Όπως προκύπτει, η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά έφτασε τους 33 βαθμούς, στη Πελοπόννησο τους 34 βαθμούς, στο Νότιο Αιγαίο τους 33 βαθμούς, ενώ στη Κρήτη έφτασε τους 37 βαθμούς Κελσίου. Ιδιαίτερα στην Αττική, η θερμοκρασία στο σταθμό Χαλανδρίου έφτασε τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis