home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚορινθίαΚοινωνίαFeaturedFirst Featured

Πώς κατάφεραν οι Αθηναίοι να έρθουν για Πάσχα στο Ναύπλιο

Οι κάτοικοι της Αθήνας φαίνεται πως δεν πτοούνται από τα αυξημένα μέτρα που είναι σε ισχύ για την αποφυγή μετακινήσεων εκτός νομού. Η κυβέρνηση μπορεί να έχει θέσει επί ποδός περίπου 10.000 αστυνομικούς για ελέγχους, παρόλα αυτά παρατηρείται σημαντική αύξηση της κίνησης σε προορισμούς πλησίον της Κορίνθου, όπως το Βραχάτι, το Ζευγολατιό, το Ξυλόκαστρο, το Λουτράκι αλλά και το Ναύπλιο και η Επίδαυρος.

Το κόλπο με τον Προαστιακό

Η κίνηση με τον Προαστιακό μέχρι την Κόρινθο και η παραλαβή στη συνέχεια από κάποιο φιλικό όχημα ή ταξί είναι ένας από τους τρόπους που σκέφτηκαν κάποιοι για να παρακάμψουν τα μπλόκα. Οι βαλίτσες στα βαγόνια είναι αδιάψευστος μάρτυρας πως η έξοδος του Πάσχα γίνεται κανονικά και κυρίως μαζικά.

Ο μόνος έλεγχος που γίνεται καθώς είναι και ο μόνος που επιτρέπεται να γίνεται από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ είναι για το αν κάποιος έχει εισιτήριο. Κατά τα λοιπά όμως οι αστυνομικοί έλεγχοι απουσιάζουν πλήρως στους σταθμούς. Εξάλλου με το τρένο, από την στιγμή που κάποιος θα μπει η απόδραση είναι εξασφαλισμένη αφού είναι απίθανο να σταματήσει το τρένο στην μέση του πουθενά για έλεγχο όπως γίνεται για παράδειγμα στα ΚΤΕΛ.

Είναι τόσο διαδεδομένος μάλιστα ο τρόπος αυτός για να ξεφεύγουν οι εκδρομείς από τους ελέγχους που στην Κόρινθο τα ταξί περιμένουν καθημερινά τους εκδρομείς για να τους πάνε στους προορισμούς που έχουν επιλέξει, μεταξύ των οποίων και η Αργολίδα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Mega:

Πήραν φωτιά τα Airbnb

«Με το που ανακοινώθηκε πως δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός Αττικής παρατηρήθηκε μαζικό κύμα κρατήσεων σε καταλύματα και μικρές βίλες Airbnb. Η πληρότητα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στη Θάλασσα αγγίζει το 95% και αφορά σε περιοχές όπως το Πόρτο Ράφτη, η Ραφήνα, η Βούλα, η Σαρωνίδα και το Σούνιο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Νάσος Γαβαλάς, CEO της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Mint.

Όμως η αύξηση αυτή του ενδιαφέροντος παρατηρείται και σε προορισμούς εκτός Αττικής και ειδικότερα στην Κορινθία. «Υπάρχει σημαντική αύξηση αφίξεων από την Αθήνα σε περιοχές όπως τα περίχωρα της Κορίνθου και του Λουτρακίου. Η αύξηση αυτή είναι νωρίς να ποσοτικοποιηθεί όμως είναι σημαντική. Όσοι έχουν σπίτια στο Λουτράκι προτιμούν να περάσουν εδώ Πάσχα παρά στην Αθήνα και έτσι έχουμε αυξημένες μετακινήσεις» αναφέρει ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης.

Εκτός όμως από τα αυτοκίνητα οι Αθηναίοι φαίνεται πως επιστρατεύουν και άλλα μέσα. Ειδικότερα το Λιμενικό Σώμα καταγράφει αυξημένη κίνηση σε Αίγινα, Πόρο, Σπέτσες και Μέθανα, παρότι οι μετακινήσεις σε αυτούς τους προορισμούς έχουν απαγορευτεί, με εξαίρεση όσους έχουν Ε1 τα μέρη αυτά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Μ’αρεοπλάνα και βαπόρια,
    τρένα και ταξιά…
    οι Αθηναίοι με τα δισάκια,
    πάνε να κάνουν πασχαλιά!

Διαβάστε ακόμα

Back to top button