home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλάβρυτα: Περιπατητές έπεσαν πάνω σε όλμο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (photos)

Ένα οξειδωμένο βλήμα όλμου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εντόπισαν δύο περιπατητές χθες το απόγευμα, Κυριακή 25 Απριλίου, στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στη διασταύρωση της Κερπινής.

Οι δύο άνδρες όπως μεταδίδει το kalavrytanews.gr ειδοποίησαν άμεσα το Αστυνομικό τμήμα Καλαβρύτων και στο σημείο έσπευσαν άντρες του Α.Τ. ενημερώνοντας τον μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών του Στρατού και φυλάσσοντας την περιοχή.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί βρέθηκε στα Καλάβρυτα η μονάδα εξουδετέρωσης του Στρατού για να εξουδετερώσει τον στρατιωτικό όλμο. Ο όλμος που ήταν σε άριστη κατάσταση, μεταφέρθηκε από τους ειδικούς του στρατού, με όλες τις προβλεπόμενες προφυλάξεις στο παλιό νταμάρι κοντά στην διασταύρωση Κερπινής, όπου και πραγματοποίησαν με ασφάλεια ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο όλμος ήταν αγγλικής κατασκευής του 1941 και πιθανότατα να ήταν εκεί από την μάχη της Κερπινής μεταξύ ανταρτών και Γερμανών, τον Οκτώβριο του 1943, όπου οι αντάρτες καθήλωσαν τους Γερμανούς και αιχμαλώτισαν τον λόχο 5-749 της 117 Μεραρχίας Ορεινών καταδρομών με επικεφαλής τον αυστριακό λοχαγό Σόμπερ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis