home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαΕλλάδα

Τέλη κυκλοφορίας: Προϋποθέσεις παραγραφής

Μετά από μια πενταετία θα παραγράφονται τα τέλη κυκλοφορίας που δεν έχουν βεβαιωθεί και ανακοινωθεί στον φορολογούμενο.

Μετά από την έκδοση της υπ’ αριθ. 1611/2020 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) (Τμήμα Β’) σχετικά με τον χρόνο παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για τη βεβαίωση των τελών κυκλοφορίας και των σχετικών προστίμων, με την πάροδο 5 ετών από την οφειλή θα παραγράφονται τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό θα δώσει ανάσα στον κρατικό μηχανισμό που είχε πνιγεί στην γραφειοκρατία να αναζητά απλήρωτα τέλη και θα τον κάνει πιο αποδοτικό στην είσπραξη νέων οφειλών. Παράλληλα θα αποδεσμεύσει όλους εκείνους που κληρονόμησαν ένα όχημα με βάρη στο παρελθόν που δεν γνώριζαν.

Έτσι για οφειλόμενα τέλη του 2015 και πριν που δεν είχαν βεβαιωθεί μέχρι τις 31/12/2020 επέρχεται αυτόματη διαγραφή. Αυτό θα συμβεί και με τα τέλη του 2016 αν δεν βεβαιωθούν ως τις 31/12/2021. Η βεβαίωση των τελών κυκλοφορίας και των τυχόν οφειλόμενων προστίμων του έτους της παραγραφής επισημαίνεται ότι πρέπει ο φορολογούμενος να λαμβάνει γνώση αυτής άμεσα και πάντως πριν παρέλθει το έτος της βεβαίωσής τους.

Όπως σημειώνει το moneyreview «για τον λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή ώστε η βεβαίωση των τελών και προστίμων κάθε έτους παραγραφής να πραγματοποιείται εγκαίρως και το αργότερο μέχρι 31 Οκτωβρίου του έτους βεβαίωσης, ώστε να διεκπεραιώνεται ομαλά η διαδικασία.

Τέλος, κατά τη χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας δεν αναζητούνται τέλη κυκλοφορίας πέραν της πενταετίας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button