home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οταν ακούς… Κακιά Θάλασσα, μην πάει ο νους σου στο κακό!

Η Κακή Θάλασσα είναι παραθαλάσσιος οικισμός της νοτιοανατολικής Αττικής, χτισμένος μπροστά από την ομώνυμη παραλία. Βρίσκεται λίγο νοτιότερα του Λιμένα Μαρκοπούλου. Είναι ένας από τους πολυάριθμους οικισμούς του δήμου Κερατέας που δημιουργήθηκαν από εξοχικές κατοικίες, συχνά αυθαίρετες, που χτίστηκαν στην περιοχή τις προηγούμενες δεκαετίες. Ο οικισμός σήμερα έχει πληθυσμό 203 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001.

Η πραγματικότητα λέει ότι η παραλία της Κακιάς Θάλασσας είναι από τις ωραιότερες της Αττικής και η οποία, πέρα από τη μοναδική φυσική υδάτινη ομορφιά που διαθέτει, προσφέρει στους επισκέπτες της και μία εναλλακτική αθλητική δραστηριότητα που δεν είναι άλλη από την… αναρρίχηση, σε ένα από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία που συναντά κάποιος κοντά στην Αθήνα! Στη μία της πλευρά υπάρχει κάθετος βράχος που χρησιμοποιείται για αναρρίχηση.

Λίγο ανατολικότερα του οικισμού βρίσκεται το ομώνυμο μοναστήρι παλαιοημερολογιτών.

Βάσει της Ελληνικής Μυθολογίας όταν οι βάρβαροι επιτέθηκαν στην Ελλάδα, ο Δίας και ο Άδης έσυραν τις ακτές ώστε να μπορούν να μιλάνε και άφησαν το νερό της θάλασσας στο ενδιάμεσο. Καθώς οι Έλληνες ήταν πολύ λίγοι στον αριθμό, ο Δίας και ο Άδης τους βοήθησαν ζητώντας από τον Ποσειδώνα να στείλει εκεί κύματα μεγαλύτερα από τα πλοία των βαρβάρων. Από τότε λέγεται πως ακόμα και ο Άδης υπερασπίστηκε τους Έλληνες. Από τότε η θάλασσα στην περιοχή της Κερατέας ονομάστηκε Κακιά Θάλασσα.

Βίντεο: Walking in Hellas

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis