home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Τέλος τα όνειρα για Πάσχα στο χωριό

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 21/04, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και οι ανακοινώσεις για το Πάσχα. Παράλληλα τόνισε πως η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Πελώνη ανέφερε πως ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. «Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Ωστόσο, τόνισε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι».

Παράλληλα, για το Πάσχα ανέφερε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο και όπως είπε η κατεύθυνση είναι να γίνει η Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα σημείωσε πως η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν έως δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.

Διάγγελμα Μητσοτάκη

Το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους περιμένει πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου για μια ακόμη φορά, μέσω διαγγέλματος, να απευθυνθεί προς τους πολίτες ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα και, κυρίως, την απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Μια απόφαση που στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι δεν θα βρει πολλούς «συμμάχους» εντός της κοινωνίας, ωστόσο υπαγορεύεται από τις (δύσκολες) συνθήκες.

Ο πρωθυπουργός, ουσιαστικά, στο μήνυμά του αναμένεται να καλέσει τους πολίτες να «υπακούσουν» στα νέα μέτρα, τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Εξ ου κιόλας μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του στην Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ.

«H υγειονομική κρίση με το έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της. Θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα και η οικονομία θα πάρει μπροστά. Αυτό το μήνυμα είχε την ευκαιρία να εκπέμψει ο πρωθυπουργός και προσδιόρισε ως ημερομηνία – ορόσημο τα μέσα Μαΐου», λένε χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Στόχος του, όπως εξηγούν, να τονώσει το ηθικό των Ελλήνων που θα παραμείνουν εντός των «τειχών» αυτό το Πάσχα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button