home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΚοινωνίαFeaturedFirst Featured

Δίπλωμα οδήγησης με ένα κλικ στην Πελοπόννησο

Στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου επεκτείνονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τις άδειες οδήγησης από την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021. Έτσι λοιπόν η διαδικασία για την ανανέωση του διπλώματος οδήγησης, και όχι μόνο, γίνεται γρηγορότερη και χωρίς την αναγκη φυσικής παρουσίας και και στησίματος σε ουρές.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από αύριο οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγησης, καθώς επίσης και να εκδίδουν αντίγραφο της άδειας οδήγησής τους λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής με μια απλή διαδικασία, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr.

Οι νέες υπηρεσίες για τις άδειες οδήγησης ξεκίνησαν πιλοτικά τον Δεκέμβριο του 2020 στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης και τον Μάρτιο του 2021 επεκτάθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 4.116 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 1.865 για αντικαταστάσεις και αντίγραφα αδειών οδήγησης και οι 2.251 για ενημέρωση στοιχείων. Από τις 1.865 αιτήσεις έχουν ήδη εκτυπωθεί περισσότερα από 1.100 διπλώματα από την Ελληνική Αστυνομία.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button