home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Υποχρεωτικό το self test στους Δημόσιους υπαλλήλους

Υποχρεωτικό θα είναι στο εξής το τεστ αυτοδιάγνωσης (self test) για τους υπαλλήλους του Δημοσίου οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. 

Όπως τονίζει το υπουργείο, «η κυβέρνηση, με γνώμονα τη σταδιακή αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα με την ταυτόχρονη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού (COVID-19), έθεσε σε εφαρμογή το υποχρεωτικό μέτρο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self test) για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους».

Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, τους στρατιωτικούς δικαστές, καθώς και στις παρακάτω κατηγορίες προσωπικού του Δημοσίου:

  • υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α΄ βαθμού που απασχολούνται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
  • απασχολούμενοι στις πάσης φύσεως υπηρεσίες καθαριότητας των φορέων του δημοσίου τομέα
  • υπάλληλοι των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)
  • δικαστικοί υπάλληλοι

Υπενθυμίζεται ότι ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζομένου/ης στον τόπο εργασίας του και έχει ισχύ μίας εβδομάδας από την ημέρα διενέργειάς του. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο απασχολούμενος/η παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Διαβάστε ακόμα

Επισημαίνεται ότι κατά την πρώτη εφαρμογή, ήτοι κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 25 Απριλίου, οι υπόχρεοι μπορούν να υποβάλλονται στον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης και να δηλώνουν το αποτέλεσμα αυτού καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Το αποτέλεσμα του ελέγχου αυτού δηλώνεται υποχρεωτικά από τον απασχολούμενο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button