home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τα πιο συνηθισμένα λάθη διακόσμησης του σαλονιού σας

Οι εσωτερικοί σχεδιαστές (interior designers) περνούν όλη τους τη ζωή μελετώντας τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν ένα δωμάτιο τέλειο. Ακριβώς όπως με μια όμορφα σκηνοθετημένη ταινία, ένα καλά διακοσμημένο σαλόνι είναι τόσο ελκυστικό όσο και εντυπωσιακό, ενώ παραμένει επίσης ο βασικός “κόμβος” όλων των στοιχείων της οικειότητας και της ασφάλειας στον εσωτερικό μας χώρο.

Και, μερικές φορές, αυτό που φαίνεται να αδικεί τη συνολική όψη του σαλονιού μας μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Αλλά ξέρετε ότι είναι εκεί. Για να ρίξουμε φως στα πιο συνηθισμένα λάθη στο σχεδιασμό του καθιστικού που συνεχίζουν να μαστίζουν τους χώρους μας, συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο τα πιο συνηθισμένα λάθη διακόσμησης που παρατηρούνται κατα τη διακόσμηση του σαλονιού σας.

Λάθος επιλογή καναπέ

Όλοι οι εσωτερικοί σχεδιαστές συμφωνούν πως ένα υπέροχο σαλόνι έχει ως αφετηρία του ένα καναπέ που μαγνητίζει. Πολλά όμορφα σχεδιασμένα σπίτια περιλαμβάνουν καναπέδες που δεν αναδεικνύουν πραγματικά το χώρο τους. Συνήθως οι ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών δεν επιθυμούν να αντικαταστήσουν τον ήδη υπάρχον καναπέ τους, γιατί συνήθως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν είναι τόσο παλαιωμένος, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο λάθος μέσα στο χώρο του σαλονιού τους. Σκεφτείτε τον καναπέ σας, σαν το βασικό πρωταγωνιστή της διακόσμησής σας, τότε μπορεί να αναθεωρήσετε.

Αγορά ενός μικρού χαλιού

Ένα από τα κύρια λάθη στη διακόσμηση ενός σαλονιού είναι και η αγορά ενός χαλιού μικρού μεγέθους. Τα μικρά σε μήκος χαλιά εξυπηρετούν πολύ συγκεκριμένους σκοπούς και σε αυτά που πρέπει να στραφείτε για το δικό σας σαλόνι είναι τα μεγάλης έκτασης χαλιά τα οποία μπορεί να φαντάζουν ότι αποτελούν μεγαλύτερη δέσμευση και από άποψη τιμής αλλά και φροντίδας, όμως αποτελούν μια από τις σημαντικότερες πτυχές του σαλονιού σας, μαζί με τον καναπέ σας.

Η παράβλεψη των μικρών αντικειμένων διακόσμησης.

Για να αποφύγετε αυτήν την αίσθηση ότι βρίσκεστε μέσα σε ένα κατάστημα, θα μπορούσατε να αφιερώσετε ένα μέρος του προϋπολογισμού σας για το φωτισμό, τα υφάσματα που θα επενδύσουν το χώρο σας αλλά και τα μικρά αντικείμενα διακόσμησης. Συνήθως οι ιδιοκτήτες των οικημάτων επιλέγουν μεγάλα αντικείμενα για να γεμίσουν το χώρο τους, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν ένα αρκετά σοβαρό λάθος. Τα μικρά αντικείμενα διακόσμησης είναι εκείνα που προσθέτουν προσωπικότητα σε ένα χώρο. Αντικείμενα όπως, βάζα για τα λουλούδια σας, μπολ και πιατέλες για τους επισκέπτες, καθώς και κηροπήγια είναι σημαντικά για την ανάδειξη του σαλονιού σας. Όλα αυτά τα μικρά αντικείμενα διακόσμησης και ακόμα παραπάνω μπορείτε να τα βρείτε επισκεπτόμενοι το ηλεκτρονικό κατάστημα του Studio Kosta Boda Illum, όπου μπορείτε να αναδείξετε τον πραγματικό χαρακτήρα του χώρου σας, σε πραγματικά ασυναγώνιστες τιμές.

Λανθασμένη διάταξη των επίπλων σας

Ενώ μπορεί να φαντάζει δελεαστικό το σενάριο να σπρώξετε έναν καναπέ σε έναν τοίχο αντικριστά από την τηλεόρασή σας, όμως υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατα τη διάταξη των επίπλων του σαλονιού σας. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε μικρούς “χώρους συζητήσεων” μέσα στο σαλόνι σας, ειδικά εάν το δωμάτιο σας είναι μακρύ και στενό όπως είναι κατασκευασμένα πολλά σπίτια και loft.

Η επιλογή ενός δυσανάλογου τραπεζιού για το σαλόνι σας

Δεν αρκεί να επισκεφθείτε το κατάστημα επίπλων και να αγοράστε το πρώτο τραπεζάκι που θα συναντήσετε μπροστά σας. Πρέπει κατα την αγορά σας να λάβετε υπόψη τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές σας, όπως επίσης και τη λειτουργικότητά του. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να επιλέξετε τις κατάλληλες διαστάσεις και το υλικό του τραπεζιού που απαιτείται για να εξασφαλίσετε πως το τραπεζάκι σας βρίσκεται σε μια γενικότερη αρμονία με το σαλόνι σας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis