Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΗ σούπερ ροζ πανσέληνος του Απριλίου θα είναι η φωτεινότερη του έτους

Η σούπερ ροζ πανσέληνος του Απριλίου θα είναι η φωτεινότερη του έτους

Πότε θα κορυφωθεί. Γιατί ονομάστηκε έτσι. Είναι όντως ροζ;

Σχετικά

Περισσότερα

Η ροζ πανσέληνος του Απριλίου θα είναι η μεγαλύτερη και φωτεινότερη της χρονιάς, αφού εμφανίζεται ως το πρώτο από τα δύο supermoons του 2021. Η υπερπανσέληνος αυτού του μήνα θα κορυφωθεί στις 4.31 π.μ. BST στις 27 Απριλίου. Η πανσέληνος του Απριλίου αναφέρεται παραδοσιακά ως Ροζ Σελήνη από κάποιες φυλές ιθαγενών Αμερικανών.

Το σπάνιο θέαμα συμβαίνει όταν το φεγγάρι πλησιάζει το κοντινότερο σημείο του στη Γη στην τροχιά του, με το επόμενο να πραγματοποιείται σχεδόν ακριβώς ένα μήνα αργότερα στις 26 Μαΐου.

Αυτό δεν οφείλεται στο χρώμα της – αν και μπορεί να φαίνεται ροζ σε ορισμένες περιπτώσεις – αλλά επειδή συμπίπτει με την περίοδο της άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη.

Θα είναι το πρώτο supermoon από τον περασμένο Μάιο, όταν το φεγγάρι πέρασε από απόσταση 360.000 χιλιομέτρων από τη Γη. Η πανσέληνος του Απριλίου θα απέχει μόλις 357.378 χιλιόμετρα από τη Γη.

Η εγγύτητα του φεγγαριού πρέπει να σημαίνει ότι θα είναι δυνατή η προβολή κρατήρων και άλλων επιφανειακών χαρακτηριστικών, ακόμη και χωρίς κιάλια ή τηλεσκόπιο.

Το supermoon θα εμφανιστεί ως ακόμα μεγαλύτερο όταν ανέβει ή όταν βρεθεί σε κατάσταση «ψευδαίσθησης Σελήνης» η οποία είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που αναγκάζει τη Σελήνη να φαίνεται μεγαλύτερη κοντά στον ορίζοντα από ότι ψηλότερα στον ουρανό.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις μεγάλου εύρους από το Met Office υποδηλώνουν ότι τα τέλη Απριλίου θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους παρατηρητές του Ουρανού που ζουν στην Ευρώπη για να παρακολουθήσουν την ροζ πανσέληνο που θα είναι η φωτεινότερη σελήνη του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design


Στοιχεία Επικοινωνίας Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ναυπλίου 57 Τρίπολη, Τ.Κ. 22132, Τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr, www.mythicalpeloponnese.gr
 Στοιχεία Επικοινωνίας Aναπτυξιακής Πάρνωνα: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr, www.parnonas.gr

Πρόσφατα σχόλια