Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΝαύπλιο: 50 στρέμματα προς παραχώρηση για σχολείο και αθλητικό κέντρο

Ναύπλιο: 50 στρέμματα προς παραχώρηση για σχολείο και αθλητικό κέντρο

Σημεία σύγκλισης με το Δήμο Ναυπλιέων ώστε να παραχωρηθεί το οικόπεδο της Παραλιακής. Τι δήλωσε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου από την Αργολίδα.

Σχετικά

Περισσότερα

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση, από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έκτασης 50 στρεμμάτων στον δήμο Ναυπλιέων, με σκοπό την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος και αθλητικού κέντρου, όπως γνωστοποίησε η Γενική Γραμματείας Σοφία Νικολάου, κατά την επίσκεψή της στην περιοχή.

Τα οικόπεδα αυτά βρίσκονται ανάμεσα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ναυπλιέων και την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, ανήκαν στην ακίνητη περιουσία των φυλακών και έχουν περάσει στον Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, επισκέφτηκε το Ναύπλιο και ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο, Δημήτρη Κωστούρο, στον χώρο τον οποίο ο δήμος σχεδιάζει να μετατρέψει σε πόλο εκπαίδευσης και αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων στη συνάντηση που είχε με την κ. Νικολάου, η οποία έγινε σε κλίμα συνεργασίας, στο σημείο όπου βρίσκονται τα οικόπεδα και στη συνέχεια στο γραφείο του, απάντησε σε ερωτήσεις και διευκρίνισε απορίες σχετικά με την παραχώρηση των οικοπέδων. «Η απόκτηση χώρων για αθλητισμό και εκπαίδευση είναι εξαιρετικά σημαντική και θα δώσει λύσεις σε χρόνια ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο μας» τόνισε ο κ. Κωστούρος.

Σημεία σύγκλισης για την παραχώρηση του οικοπέδου

Σε δήλωσή της η κ. Νικολάου τόνισε: «Είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση και συνεργασία με τον δήμαρχο, κ. Κωστούρο. Το αίτημα για την παραχώρηση του οικοπέδου έχει κατατεθεί από το 2016 και φιλοδοξούμε ότι τώρα μπορούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Η περιοχή αξίζει να έχει ένα σπουδαίο αθλητικό κέντρο κι ένα μεγάλο σχολείο. Και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που σήμερα βρήκαμε σημεία σύγκλισης ώστε να παραχωρηθεί το οικόπεδο στον δήμο και να ξεκινήσει μια ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής.

Υπάρχουν πολλές εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα, ιδιοκτησίας των Καταστημάτων Κράτησης. Πρόθεσή μας είναι να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος είτε των τοπικών κοινωνιών είτε των Καταστημάτων Κράτησης».

Τι άλλο έκανε η Νικολάου στην Αργολίδα

Η κ. Νικολάου συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην πάταξη της παραβατικότητας στην περιοχή.

Επίσης επισκέφθηκε το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου και το Αγροτικό Κατάστημα Τίρυνθας, όπου συζήτησε με τις Διευθύνσεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τον τρόπο επίλυσής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design


Στοιχεία Επικοινωνίας Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ναυπλίου 57 Τρίπολη, Τ.Κ. 22132, Τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr, www.mythicalpeloponnese.gr
 Στοιχεία Επικοινωνίας Aναπτυξιακής Πάρνωνα: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr, www.parnonas.gr

Πρόσφατα σχόλια