home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΚορινθία

Κορινθία: Επίσκεψη Δήμα στις καλλιέργειες που καταστράφηκαν από τον παγετό

Επίσκεψη πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 15 Απριλίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας σε αγροτικές καλλιέργειες της Κορινθίας που υπέστησαν ζημιές από τον απριλιάτικο παγετό.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κώστας Φρούσιος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Δήμας κατά την περιήγηση του στις πληγείσες περιοχές τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς ο παγετός των προηγούμενων ημερών έπληξε σημαντικά την αγροτική παραγωγή στην Κορινθία.  Επισκεφθήκαμε σήμερα την Νεμέα, το Σπαθοβούνι, τον Κουταλά και τον Άγιο Βασίλη, όπου είδαμε από κοντά τις επιπτώσεις του παγετού.

Το ίδιο φαινόμενο εντοπίζεται και σε άλλες περιοχές του Νομού μας, σχεδόν σε όλους τους Δήμους. Εκτεταμένες ζημιές έχουν υποστεί κυρίως οι αμπελώνες, οι καλλιέργειες Κορινθιακής σταφίδας, τα επιτραπέζια σταφύλια, οι βερικοκιές αλλά και άλλα προϊόντα. Είναι αντιληπτό πως επειδή δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι οφθαλμοί σε μεγάλο μέρος των καλλιεργειών δεν μπορεί ακόμα να γίνει ακριβής εκτίμηση.»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button