home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑχαΐα

Πάτρα: Όλα έτοιμα για τη λειτουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου

Την τελική αυτοψία στο νέο mega εμβολιαστικό κέντρο που θα λειτουργήσει στην Πάτρα, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

«Είναι όλα έτοιμα και ξεκινάει την Πέμπτη η λειτουργία του νέου mega εμβολιαστικού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο νέο λιμάνι της πόλης», δήλωσε ο υφυπουργός μετά την αυτοψία στο κτήριο.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, «την Πέμπτη θα λειτουργήσουν οι οκτώ πρώτες εμβολιαστικές γραμμές και την προσεχή Δευτέρα οι υπόλοιπες οκτώ γραμμές».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα, μαζί με τα υπόλοιπα τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, στο Μαρούσι, στο Περιστέρι, στο Ελληνικό και στη Θεσσαλονίκη, έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν 412 εμβολιαστικές γραμμές, δηλαδή την διενέργεια 1.650 εμβολιασμών την ώρα και 22.000 την ημέρα».

«Σήμερα», συνέχισε, «έχουμε φτάσει τους 2.252.569 εμβολιασμούς και δύο στους τρεις έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ενώ ένας στους τρεις έχει κάνει και τις δύο δόσεις».

«Η προσπάθεια που γίνεται είναι τεράστια», επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς και αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών τόνισε ότι «στόχος είναι να ξεπεράσουμε τον Μάιο τους 4 εκατ. εμβολιασμούς και αν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις παραδόσεις των εμβολίων, θα προσεγγίσουμε στα τέλη Ιουνίου τους 6 εκατ. εμβολιασμούς». Όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία σε ανακοίνωσή της «το νέο κέντρο θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτάχυνση των εμβολιασμών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χωροθετήθηκε και εξοπλίστηκε με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας σε χρόνο-ρεκόρ».

φωτογραφίες: thebest.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button