Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Home design
ΑρχικήΠολιτισμόςΕκδηλώσειςΑργολίδα: Μαθητές ψηλάφισαν «ίχνη» από το 1821

Αργολίδα: Μαθητές ψηλάφισαν «ίχνη» από το 1821

Τι περιελάμβανε η δράση που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου και πού μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες των παιδιών.

Σχετικά

Περισσότερα

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου διοργάνωσε δράση με τίτλο: «Ανακαλύπτω χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του τόπου μου».

Η δράση απευθύνθηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και έγινε σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Αργολίδας.

Στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη κρυμμένων ή και φανερών στοιχείων που αφορούν «ίχνη» από το 1821, ώστε ψηλαφώντας το παρελθόν, οι μαθητές  να ενισχύσουν ενεργά και βιωματικά τις γνώσεις τους.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, κλήθηκαν να αποτυπώσουν, με όποιο τρόπο επιθυμούσαν  (ενδεικτικά: φωτογραφίες, video, ζωγραφική, κολάζ, κείμενα, δρώμενα, λαϊκές παραδόσεις, θρύλοι, τραγούδια, ποιήματα κ.α.), στοιχεία, μνήμες και οτιδήποτε σχετίζεται με την ελληνική Επανάσταση του 1821, από το άμεσο (χωριό ή πόλη) περιβάλλον τους, φυσικό ή ανθρωπογενές.

 Η δράση ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2021 και οι εργασίες των μαθητών θα προβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, στο ιστολόγιο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου.

Τα έργα και οι δραστηριότητες των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους αποτυπώθηκαν σε μια διαδραστική κάρτα με την πλατφόρμα του Thinglink.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design


Στοιχεία Επικοινωνίας Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ναυπλίου 57 Τρίπολη, Τ.Κ. 22132, Τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr, www.mythicalpeloponnese.gr
 Στοιχεία Επικοινωνίας Aναπτυξιακής Πάρνωνα: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr, www.parnonas.gr

Πρόσφατα σχόλια