Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΠρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»: Τι συμβαίνει με Άργος και Ναύπλιο

Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»: Τι συμβαίνει με Άργος και Ναύπλιο

Η πλειοψηφία των Δήμων αποκλείονται από το πρόγραμμα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αναφέρθηκαν ως παράδειγμα οι δύο Δήμοι της Αργολίδας.

Σχετικά

Περισσότερα

Όλοι οι Δήμοι είναι ανάστατοι από την ΚΥΑ για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που εκδόθηκε με καθυστέρηση δέκα ημερών, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους, από τους 332, περίπου οι 200 θα έχουν δικαίωμα να εντάξουν από 0-1 έργο στο πρόγραμμα.

Αυτό ανέφερε στην εισήγησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο του εσωτερικού ελέγχου στον δημόσιο τομέα, ο Βουλευτής Ευβοίας και Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Οι στρεβλώσεις που υπάρχουν μετά τη έκδοση της ΚΥΑ με τις κατηγοριοποιήσεις ειδικά στις πρωτεύουσες των νομών δείχνουν πραγματική άγνοια σημείωσε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, αναφερόμενος σε δύο παραδείγματα δήμων, του Ναυπλίου και του Άργους, δύο δήμων με ίδια πληθυσμιακά και μη χαρακτηριστικά, αλλά και αντίστοιχα της Λιβαδειάς και της Θήβας που οι πρωτεύουσες των νομών θα λάβουν 22 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση έναντι των έτερων πόλεων που θα λάβουν 12 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως υποστήριξε στις χρηματοδοτήσεις αυτές η κυβέρνηση εντάσσει και τις χρηματοδοτήσεις από το «Φιλόδημος», το πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που τόσο λοιδόρησε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά και μετεκλογικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση. «Τώρα, έρχεστε και λέτε ότι το πρόγραμμα Φιλόδημος και το πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης είναι ένα πρόγραμμα» υπογράμμισε ο βουλευτής Ευβοίας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση ανέφερε πώς όλοι οι δήμοι της χώρας είναι ανάστατοι, καθώς εξαιρούνται από τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος, ενώ τόσο καιρό έχουν ήδη προβεί σε έξοδα για τις αναθέσεις μελετών για τις προσκλήσεις. Δυστυχώς, ο συντάκτης της ΚΥΑ δεν είναι το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά το Υπουργείο Οικονομικών που δεν έχει ιδέα πως λειτουργεί το πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design


Στοιχεία Επικοινωνίας Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ναυπλίου 57 Τρίπολη, Τ.Κ. 22132, Τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr, www.mythicalpeloponnese.gr
 Στοιχεία Επικοινωνίας Aναπτυξιακής Πάρνωνα: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr, www.parnonas.gr

Πρόσφατα σχόλια