Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΚορωνοϊός: Λαβράκι από τα self test στην Αργολίδα

Κορωνοϊός: Λαβράκι από τα self test στην Αργολίδα

Τους πρόλαβαν πριν πάνε σχολείο. Πόσα τεστ βρέθηκαν θετικά σε μαθητές λυκείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχετικά

Περισσότερα

Για την επαναλειτουργία των Λυκείων μίλησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δημήτρης Οικονομόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με επιπλέον μέτρο αυτή τη φορά το self test τα οποία έδειξαν λαβράκι με 3 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Αργολίδα και ένα στη Λακωνία. Για τις περιπτώσεις αυτές έχει κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Η διαδικασία κυλάει ομαλά με εξαίρεση δύο περιπτώσεις στη Λακωνία όπου γονείς αρνήθηκαν να κάνουν τα τεστ. Σε αυτή την περίπτωση «ακολουθήθηκαν επακριβώς οι οδηγίες που προβλέπονται από το Υπουργείο» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Οικονομόπουλος, ενώ συμπλήρωσε πως τα θετικά τεστ στην Περιφέρεια συνολικά, τόσο από μαθητές όσο και από εκπαιδευτικούς, ήταν μόλις τέσσερα.

Συμπλήρωσε λέγοντας πως «είναι μια καινούργια αρχή, εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα που μας έχει θέσει το Υπουργείο και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά αυτή τη φορά».

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων, ο κύριος Οικονομόπουλος είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη κάτι ξεκάθαρο, ενώ οι αρμόδιες επιτροπές αναμένεται να συνεδριάσουν εντός των υπόλοιπων ημερών.

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είπε πως «συνεχίζει κανονικά» αλλά υπογράμμισε με τα λεγόμενά του και το γεγονός πως «πρόκειται για ένα υποκατάστατο της δια ζώσης διαδικασίας η οποία είναι η κύρια αρχή».

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μαθητών που προβλέπεται ανά τάξη, ο κύριος Οικονομόπουλος είπε πως δεν έχει σημειωθεί κάποια αλλαγή στον προβλεπόμενο αριθμό μαθητών ανά τάξη από την αρχή της χρονιάς αλλά υπάρχει οδηγία να αξιοποιείται οποιοσδήποτε κενός χώρος υπάρχει μέσα στις σχολικές μονάδες.

Τέλος, σχολίασε και την απόφαση του Υπουργείου για παράταση του σχολικού έτους.

kalimera-arkadia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design


Στοιχεία Επικοινωνίας Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ναυπλίου 57 Τρίπολη, Τ.Κ. 22132, Τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr, www.mythicalpeloponnese.gr
 Στοιχεία Επικοινωνίας Aναπτυξιακής Πάρνωνα: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr, www.parnonas.gr

Πρόσφατα σχόλια