home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeaturedFirst Featured

Κορωνοϊός: Λαβράκι από τα self test στην Αργολίδα

Για την επαναλειτουργία των Λυκείων μίλησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δημήτρης Οικονομόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με επιπλέον μέτρο αυτή τη φορά το self test τα οποία έδειξαν λαβράκι με 3 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Αργολίδα και ένα στη Λακωνία. Για τις περιπτώσεις αυτές έχει κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Η διαδικασία κυλάει ομαλά με εξαίρεση δύο περιπτώσεις στη Λακωνία όπου γονείς αρνήθηκαν να κάνουν τα τεστ. Σε αυτή την περίπτωση «ακολουθήθηκαν επακριβώς οι οδηγίες που προβλέπονται από το Υπουργείο» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Οικονομόπουλος, ενώ συμπλήρωσε πως τα θετικά τεστ στην Περιφέρεια συνολικά, τόσο από μαθητές όσο και από εκπαιδευτικούς, ήταν μόλις τέσσερα.

Συμπλήρωσε λέγοντας πως «είναι μια καινούργια αρχή, εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα που μας έχει θέσει το Υπουργείο και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά αυτή τη φορά».

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων, ο κύριος Οικονομόπουλος είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη κάτι ξεκάθαρο, ενώ οι αρμόδιες επιτροπές αναμένεται να συνεδριάσουν εντός των υπόλοιπων ημερών.

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είπε πως «συνεχίζει κανονικά» αλλά υπογράμμισε με τα λεγόμενά του και το γεγονός πως «πρόκειται για ένα υποκατάστατο της δια ζώσης διαδικασίας η οποία είναι η κύρια αρχή».

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μαθητών που προβλέπεται ανά τάξη, ο κύριος Οικονομόπουλος είπε πως δεν έχει σημειωθεί κάποια αλλαγή στον προβλεπόμενο αριθμό μαθητών ανά τάξη από την αρχή της χρονιάς αλλά υπάρχει οδηγία να αξιοποιείται οποιοσδήποτε κενός χώρος υπάρχει μέσα στις σχολικές μονάδες.

Τέλος, σχολίασε και την απόφαση του Υπουργείου για παράταση του σχολικού έτους.

kalimera-arkadia.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button