home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Διαδικτυακή Ημερίδα για τη «γεωργία, του σήμερα και του αύριο»

Μάζεμα ελιάς

Διαδικτυακή ημερίδα που αφορά στις εξελίξεις του αγροδιατροφικού τομέα διοργανώνει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας στις 19 Απριλίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξοικειωθούν με την εφαρμογή των αρχών της ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργεια της ελιάς.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι τρεις βασικοί άξονες του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, θα αναλυθούν οι δράσεις που αφορούν στην ευφυή γεωργία και η χρήση της ως πολύτιμου εργαλείου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος, την εκπαίδευση και τη συμβουλευτική. Στη συνέχεια θα αναλυθούν ζητήματα σχετικά με το σύγχρονο marketing για την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων, καθώς και το πρόγραμμα InoFa με τις ευκαιρίες και προκλήσεις της νέας εποχής.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί με θέματα που αφορούν στη λίπανση του εδάφους, τη θρέψη και ενίσχυση της υγείας του φυτού με τη χρήση μικροοργανισμών, όπως και τη χρήση των αμινοξέων, ως βιοδιεγέρτες της ευφυούς γεωργίας του μέλλοντος. Οι εισηγήσεις θα ολοκληρωθούν με την αναφορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα COASTAL και τις συνέργειες για τη βελτίωση του συστήματος ξηράς-θάλασσας.

Παράλληλα με τη συζήτηση θα πραγματοποιούνται τρία θεματικά εργαστήρια για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών. Σε κάθε εργαστήριο θα γίνει μια εκτενέστερη παρουσίαση του θέματος που παρουσιάστηκε εν συντομία στο πρόγραμμα εισηγήσεων.

Το συνέδριο είναι συνολικής διάρκειας δύο ωρών, από τις 18.00 έως τις 20.00, ενώ η δωρεάν προεγγραφή είναι απαραίτητη και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Για προεγγραφές και περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά: 27210 25700, 6985666456 και μέσω e-mail στο [email protected]

Επίσης, μπορούν να βρουν πληροφορίες στο www.kaem.gr και το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis