Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΆνιση μάχη με το έγκλημα στην Ερμιονίδα

Άνιση μάχη με το έγκλημα στην Ερμιονίδα

Η λειψανδρία στο αστυνομικό τμήμα προβληματίζει τους κατοίκους. Επιστολή από Γεωργόπουλο και Αναφορά από Γκιόλα σε Χρυσοχοϊδη.

Σχετικά

Περισσότερα

Την αναβάθμιση και επαρκή στελέχωση του Αστυνομικού τμήματος Δήμου Ερμιονίδας ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας. Έχει προηγηθεί επιστολή του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλου την οποία παραθέτει ο βουλευτής. Η μάχη με το έγκλημα στην περιοχή είναι άνιση καθώς η λειψανδρία σε αστυνομικούς, όσο κι’ αν καλύπτεται με φιλότιμη προσπάθεια, δεν αρκεί.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρει τα ακόλουθα:

«Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την υπ. αρ. 2451/06/04/2021 επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου, που απευθύνεται προς εσάς, τον αρμόδιο Υφυπουργό σας, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Δ/νση Αστυνομίας Αργολίδας.

Με την ως άνω επιστολή ο Δήμαρχος Ερμιονίδας επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής του Δήμου Ερμιονίδας προκειμένου να ενισχύσει την πρόληψη από τυχόν παραβατικές συμπεριφορές.

Είναι απολύτως ορθό και δικαιολογημένο το αίτημα του Δημάρχου προκειμένου να επιτευχθεί τη εύρυθμη λειτουργία του Αστυνομικού τμήματος να στελεχωθεί με επί πλέον προσωπικό λαμβάνοντας υπόψη ότι, η περιοχή της Ερμιονίδας, παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα να απέχει σημαντική χιλιομετρική απόσταση (περί τα 100 χλμ) από την έδρα του Νομού το Ναύπλιο.

Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και των υπηρετούντων αστυνομικών είναι μεγάλοι.

Το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα έχει την ευθύνη 15.000 μονίμων κατοίκων σε μια ακτίνα 420 χιλιομέτρων, οι οποίοι κατά τη θερινή περίοδο και τις αργίες και εορτές πολλαπλασιάζονται.

Στις μεγάλες τουριστικές μονάδες της περιοχής Ερμιονίδας φιλοξενούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα ηγέτες και υψηλόβαθμα στελέχη από το εξωτερικό καθώς και πολιτικά πρόσωπα και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Επί πλέον σημειώνεται ότι, η μετακίνηση οδικώς και ακτοπλοϊκώς προς τα νησιά Σπέτσες και Ύδρα πραγματοποιείται και μέσω των λιμανιών του Δήμου Ερμιονίδας.

Εξ αιτίας των λόγων αυτών η πολιτεία είναι αναγκαίο να ενσκήψει και να επιλύσει το πρόβλημα της στελέχωσης του ΑΤ στον Δήμο Ερμιονίδας, σύμφωνα με την έκκληση του Δημάρχου.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design


Στοιχεία Επικοινωνίας Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ναυπλίου 57 Τρίπολη, Τ.Κ. 22132, Τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr, www.mythicalpeloponnese.gr
 Στοιχεία Επικοινωνίας Aναπτυξιακής Πάρνωνα: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr, www.parnonas.gr