home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτικήΑρκαδία

Αχάριστους χαρακτήρισε τους αγρότες ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ;

Μια καταγγελία για απίστευτους χαρακτηρισμούς κατά των αγροτών από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο είδε το φως της δημοσιότητας μετά από ανακοίνωση της Ομοσπονδίας  Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ χαρακτήρισε τους αγρότες αχάριστους που θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη αν θέλουν αλλαγή του κανονισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, όλα συνέβησαν την Τετάρτη 7 Απριλίου όταν παρευρέθηκε στην Τρίπολη, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη και συνέντευξη τύπου με όλους τους Αντιπεριφερειάρχες.

Εκεί όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ««ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ μεταξύ άλλων είπε ότι «οι αγρότες είναι αχάριστοι να ζητάνε την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ» και ότι «αν θέλουν την αλλαγή του κανονισμού πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Θυμίζουμε στους συναδέλφους βιοπαλαιστές, ότι ο ΕΛΓΑ χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές των αγροτοκτηνοτρόφων με 170 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Επίσης, όπως προφανώς θα γνωρίζει ο κ. Λυκουρέντζος, τα τελευταία δέκα χρόνια, καμιά κυβέρνηση δεν έχει επιδοτήσει τον ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως προβλεπόταν, με 20% κρατική συμμετοχή επί της ασφαλιστικής εισφοράς των αγροτών στον προϋπολογισμό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του».

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ αναγκάστηκε να εκφράσει την πραγματική αγροτική πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, που και ο ίδιος υπηρέτησε ως βουλευτής και Υπουργός, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εξοντώνει τη μικρομεσαία αγροτιά.

Ενημερώνουμε όλους αυτούς που εφαρμόζουν και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές ότι δεν θα μείνουμε παθητικοί θεατές αναμένοντας μοιρολατρικά το ξεκλήρισμά μας.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειες Πελοποννήσου, καλεί όλους τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες σε αγωνιστική ετοιμότητα. Η απάντηση θα δοθεί στο δρόμο του αγώνα.

Με οργάνωση και συντονισμό θα διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Τα αιτήματα της επιβίωσής μας!»

Η Ομοσπονδία απαιτεί άμεσα:

  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που να αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από καιρικά φαινόμενα, νόσους, άγρια ζώα.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Μείωση του κόστους παραγωγής. Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους. Φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button