Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΚορωνοϊός: Πού και πώς πετάμε τα self test

Κορωνοϊός: Πού και πώς πετάμε τα self test

Ο Τομέας Καθαριότητας του Δήμου Άργους Μυκηνών ενημερώνει για ένα θέμα ουσιώδες για τη δημόσια υγεία.

Σχετικά

Περισσότερα

Τα self test μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας και αναμένεται να εκτοξεύσουν τα ενεργά κρούσματα στη χώρα, ενώ υπάρχει και μία άλλη παράμετρος που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από αυτούς που βρίσκονται θετικοί. Ο Τομέας Καθαριότητας του Δήμου Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους δημότες του Άργους και των χωριών για τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με το πώς πρέπει να πετάμε τα self test, μετά τη χρήση, σε κάθε περίπτωση.

Και επειδή ο σωστός τρόπος αποκομιδής τους είναι ουσιώδους σημασίας για την δημόσια υγεία και όλοι οφείλουμε να την διαφυλάξουμε ας λάβουμε υπόψη μας τις κάτωθι οδηγίες:

Αν το τεστ είναι αρνητικό:

Απορρίπτεται μαζί με τα λοιπά αστικά απόβλητα, δηλαδή τοποθετείται σε πλαστική σακούλα και απορρίπτεται στον κοινό κάδο απορριμμάτων.

Αν το τεστ είναι θετικό:

Απορρίπτεται από κοινού με τα αναλώσιμα του ασθενούς, (μάσκα, γάντια, κλπ.), σε σακούλα καλά κλεισμένη η οποία τοποθετείται σε κλειστό κάδο εντός της οικίας και στη συνέχεια σε δεύτερη σακούλα, η οποία κλείνει το ίδιο σφιχτά, χωρίς να γεμίσει υπερβολικά για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτής και απορρίπτεται στον κάδο.

Τα απόβλητα των self–test δεν πρέπει να απορρίπτονται στις αποχετεύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ριβιέρα
Home design