home design
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Ναύπλιο: Ανοιχτή σύσκεψη για εστίαση και τουρισμό

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) του Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων-Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία της Αργολίδας, σε κάθε Διοικητικό Συμβούλιο, σε κάθε συνδικαλιστή, να  πάρουν μέρος στην ανοιχτή σύσκεψη την Παρασκευή 9 Απρίλη, στις 7μμ, στο θεατράκι του ΟΣΕ, στο Ναύπλιο.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα:

«Έκλεισε ένας χρόνος πανδημίας και ο «λογαριασμός» στο σπίτι κάθε συναδέλφου είναι πολύς βαρύς. Οι μισοί και παραπάνω έχουμε μείνει χωρίς δουλειά και στην καλύτερη περίπτωση με τα ψίχουλα των 534 της αναστολής και οι υπόλοιποι δουλεύουμε το περισσότερο διάστημα με μεγάλη εντατικοποίηση και πάντα χωρίς καμία ουσιαστική προστασία της υγείας της δικής μας και των οικογενειών μας.

Έχουμε γίνει θεατές στην τραγική κατάσταση των δημοσίων νοσοκομείων, τα οποία παρά τον όσο χρόνο κερδήθηκε από τις δικές μας θυσίες, συνεχίζουν να ασφυκτιούν με συνανθρώπους μας να πεθαίνουν περιμένοντας στις λίστες για ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Θεατές σε ένα γελοίο «άνοιξε- κλείσε» των σχολείων των παιδιών μας χωρίς κανένα νόημα και χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα για όλους τους εργαζόμενους γονείς με μικρότερα παιδιά που ψάχνουν απεγνωσμένα λύση για το πού θα τα αφήσουν. Θεατές σε ένα κρεσέντο νέων νομοσχεδίων που αφορούν το πώς θα δουλεύουμε, τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, σε τι σχολείο θα στέλνουμε τα παιδιά μας. Και τέλος θεατές σε ένα όργιο καταστολής που μας κάνει να αναρωτιόμαστε «τι πρεμούρα τους έχει πιάσει για τους αγώνες του λαού και τι τελικά φοβούνται;»

Διαβάστε ακόμα

Στις 9 Απρίλη δεκάδες κλαδικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα  [Αττικής, Λασιθίου, ΤΑΛΩΣ, Κέρκυρας, Σάμου, Θεσσαλονίκης, Λευκάδας, Αχαΐας, Κεφαλληνίας – Ιθάκης, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ιωαννίνων, Χανίων, Κω, Κάστρου Αμαλιάδας, Ζακύνθου, Έβρου, Θήρας, Λέσβου, Ικαρίας-Φούρνων, Καβάλας και Θάσου, Λήμνου], προχωρούν σε αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις για αναδειχτούν τα προβλήματα που βιώνουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις.

Διεκδικούμε:

  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Καμία απόλυση.
  • Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
  • Συλλογικές συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Να παρθούν μέτρα στήριξης  για τις εργαζόμενες  μητέρες (επιδόματα για τη φύλαξη των παιδιών μέχρι να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με όλα τα μέτρα στήριξης, άδειες ειδικού σκοπού)

Συνάδελφοι, η επιστροφή στον εργασιακό  μεσαίωνα που οραματίζονται εργοδότες και Κυβέρνηση του 10ωρου,  της δουλειάς χωρίς σύμβαση, χωρίς δικαιώματα, χωρίς προστασία, της απλήρωτης δουλειάς πρέπει να πάρει απάντηση.

Στην αντεργατική πανδημία απαντάμε με συλλογικές, μαζικές, ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες. Με συντονισμό, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, μαχητικό πνεύμα και αισιοδοξία. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία της Αργολίδας, σε κάθε Διοικητικό Συμβούλιο, σε κάθε συνδικαλιστή, να  πάρουν μέρος στην ανοιχτή σύσκεψη την Παρασκευή 9 Απρίλη, στις 7μμ, στο θεατράκι του ΟΣΕ, στο Ναύπλιο.

Κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη που αγωνιά και προβληματίζεται για την απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι στο νέο αντεργατικό Αρμαγεδδώνα της Κυβέρνησης να δώσει το παρών σε αυτήν την  πρωτοβουλία ώστε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε».

Ακολούθησε το anagnostis.org στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button