home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πώς θα στηριχτούν τα καταστήματα εστίασης

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Πώς θα στηριχτούν τα καταστήματα εστίασης
Lockdown στο Ναύπλιο λόγω κορωνοϊού 03.03.2021

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος “Το Ανάπλι” σε συνεργασία με το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. και τον Πρόεδρό του Γρηγόριο Τσαπατσάρη σας ενημερώνει τα εξής κάτωθι:

Θέμα: «Νέες εξελίξεις της τελευταίας στιγμής για το κεφάλαιο κίνησης για τον κλάδο της εστίασης»

Μετά την έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού, των συναρμοδίων υπουργών και αντιπροσώπευσης του κλάδου της εστίασης και με την συμμετοχή του Προέδρου της Γ.Ε.Σ.Β.Ε.Ε. αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Το κεφάλαιο κίνησης θα έχει ως κριτήριο τον τζίρο του 2019 και θα είναι του 7% και όχι του 20% ή του 30% όπως υπήρξαν οι τοποθετήσεις ενημέρωσης των κυβερνητικών ιθυνόντων. Η διαφοροποίηση, του ως άνω μέτρου, ήταν αναγκαία για τον ουσιώδη λόγο να στηριχτούν όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα εστίασης. Θα ήταν προκλητικό αν για παράδειγμα κατάστημα εστίασης, άνω των 500.000 ευρώ τζίρο, να έπαιρνε ενίσχυση εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, πράγμα που θα σήμαινε και αποκλεισμό πολλών μικρών καταστημάτων της εστίασης.

2. Μέγιστο ύψος του κεφαλαίου κίνησης ανεξαρτήτου του τζίρου είναι οι 100.000 ευρώ.

3. Στο πρόβλημα της λήξης των επαγγελματικών μισθώσεων απεφασίσθει:

Όλες οι ιδιωτικές μισθώσεις παρατείνονται για δύο χρόνια, ενώ όλες οι μισθώσεις συναδέλφων σε κυλικεία Δημοσίων κτιρίων – Δήμων και Περιφερειών παρατείνονται για 3 χρόνια.

Η παρούσα ενημέρωση παρουσιάζεται βάσει των στοιχείων από μέλος που μετείχε στην σύσκεψη.

Επίσης η έναρξης των αιτήσεων για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης, προσδιορίζεται περί τα τέλη Απριλίου ή στο 1ο δεκαήμερο του Μαΐου, σε νέα ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί.

Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει ότι Αποφάσεις – Νόμοι – Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου – Εγκύκλιοι, τροποποιούνται ή καταργούνται ανάλογα με την εξέλιξη του COVID-19.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis