home design 800x400
home design 1170Χ320

Βροχή διαμαρτυριών για τα ΕΛΤΑ στο Ναύπλιο

Καθημερινά είναι τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των πολιτών που προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Ναύπλιο, όπως προκύπτει από επιστολή που εστάλη στο anagnostis.org, και κοινοποιήθηκε και στο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.

Εκτός από τις τεράστιες ουρές που δημιουργούνται μέσα στο lockdown θέτοντας σε κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού τους πολίτες που συνωστίζονται στις εισόδους και τους ίδιους τους λιγοστούς υπαλλήλους, υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση και στην παράδοση της αλληλογραφίας λόγω έλλειψης διανομέων, όπως είχαμε αποκαλύψει σε σχετικό ρεπορτάζ πριν από δύο εβδομάδες.

Όπως καταγγέλλει ο Σπύρος Ιλαντζής, χημικός, εκπαιδευτής Υπ. Ανάπτυξης στην επιστολή του:

“Την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, όντας επισκέπτης στην πόλη, επισκέφθηκα το Υπ/μα των ΕΛΤΑ στο Ναύπλιο (οδός Σιδηράς Μεραρχίας 1), προκειμένου να αποστείλω μια επιστολή, για επαγγελματικό λόγο. Περί ώρα 2 μ.μ. είχα μπροστά μου 13 άτομα στην αναμονή («ουρά»).

Λόγω των περιορισμών που επιβάλλει ο κορονοϊός, οι πελάτες εισέρχονταν στο κατάστημα με ρυθμό «τρία άτομα εντός καταστήματος, όχι παραπάνω»

Η διεκπεραίωση των υποθέσεων των πελατών ήταν αργή, οπότε περί ώρα 2:40 (δηλ. μετά 40’ αναμονής) είχα πλέον μπροστά μου 3 άτομα και πίσω μου 5, είμαστε δηλ. 9 στην αναμονή, που δεν είχαμε εξυπηρετηθεί. Μεταξύ αυτών μια νεαρή κυρία με μικρό παιδί, ένας ηλικιωμένος κύριος και αρκετοί νεώτεροι σε ηλικία.

Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, εξήλθε από το εσωτ/κό του κατ/τος ο υπάλληλος (ζήτησα και έμαθα τα στοιχεία του), ο οποίος με σκαιό ύφος μας ανακοίνωσε ότι «Τέλος εξυπηρέτησης. Οι υπάλληλοι δουλεύουν από τις 7 το πρωί και σχολάνε (έληξε το ωράριο εργασίας τους). Να ξαναέρθετε αύριο».

Ακολούθησε, ως είναι εύλογο “βροχή” διαμαρτυριών από το σύνολο των πελατών (και εμένα προσωπικά). Επισημάναμε ότι είμαστε και εμείς εργαζόμενοι άνθρωποι / δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάνουμε τον χρόνο μας / απαιτούμε σεβασμό και ευγενή αντιμετώπιση / χρειάζεται καλύτερη οργάνωση της παροχής υπηρεσιών από τα ΕΛ.ΤΑ. και άλλα, απλά και κατανοητά επιχειρήματα.

Με έκπληξή μας ακούσαμε από τον ως άνω κύριο ότι «Αυτή η κατάσταση συμβαίνει κάθε μεσημέρι» (δηλ. η υπόθεση με το “τέλος ωραρίου” και παραπομπή της εξυπηρέτησης των πελατών στην επόμενη ημέρα), «Ίδιος τσακωμός γίνεται κάθε μεσημέρι» κ.ά., ενώ καθώς εντεινόταν η λεκτική αντιπαράθεση και οι τόνοι ανέβαιναν, ακούσαμε και ότι «Το μισό Ναύπλιο ξυπνάει μετά τις 10 το πρωί» / «Να πάτε να δείτε τι γίνεται στις τράπεζες, εκεί είναι ακόμα χειρότερα» / «Δεν δίνει η Πολιτεία χρήματα για υπερωρίες των υπαλλήλων, εκεί να διαμαρτυρηθείτε» / «Εγώ προσωπικά έχω τελειώσει την υπηρεσία, βγαίνω στη σύνταξη σε λίγο καιρό» κ.ά.

Σε όλη τη διάρκεια του εν λόγω λεκτικού επεισοδίου, ο Δ/ντής του Υποκαταστήματος ήταν απών και ουδείς άλλος υπάλληλος εμφανίστηκε.

Εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μας (φρονώ ότι εκφράζω και τους ως άνω πολίτες, αλλά και συνοδευτικά τους πρόσωπα) σε σχέση με

  • Κάκιστη οργάνωση των υπηρεσιών του εν λόγω Υπ/τος ΕΛ.ΤΑ.
  • Πλήρη έλλειψη σεβασμού προς τους πελάτες
  • Αγενή και απαράδεκτη συμπεριφορά του εν λόγω υπαλλήλου

και σας καλώ να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες ώστε τα ΕΛ.ΤΑ. να εκσυγχρονιστούν και να μη δίνουν εικόνα τριτοκοσμικής χώρας, οι δε υπάλληλοι που έρχονται σε επικοινωνία με το κοινό να σέβονται τους πολίτες, να αντιληφθούν ότι πληρώνονται από τους φόρους μας και να επιδεικνύουν ευγενή συμπεριφορά…”

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis