home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φ. Γεννηματά: Εθνική υπόθεση η αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Φώφη Γεννηματά live

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης προχωρεί και πάλι χωρίς την στοιχειώδη εθνική συνεννόηση» σημείωσε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική της Παρέμβαση στην συζήτησή της με τους κοινωνικούς, παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της Πελοποννήσου, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Τα βασικότερα σημεία της τοποθέτησής της:

Επί τέλους και με καθυστέρηση δύο μηνών, η Κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την πρόταση μας για την διεξαγωγή συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή. Χρειάσθηκε να φθάσουμε σε τραγικές εικόνες στα Νοσοκομεία και σε τόσο μεγάλα προβλήματα στην οικονομία, για να γίνει το αυτονόητο.

Η αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι μεγάλη εθνική υπόθεση. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης προχωρεί και πάλι χωρίς την στοιχειώδη εθνική συνεννόηση. Καμία ως τώρα συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα και ελάχιστη δημόσια διαβούλευση και μόνο σε γενικούς άξονες. Αντιλαμβάνεται την πολύ καθυστερημένη συζήτηση στη Βουλή που προανήγγειλε, ως τυπική διαδικασία επικύρωσης τετελεσμένων. Όμως το σχέδιο αυτό δεν είναι κρατικό μυστικό και η επιτυχία του είναι συνάρτηση της στήριξης και της συνέργειας όλων των δυνάμεων της χώρας. Αυτό πιστεύουμε και αυτό θα επιδιώξουμε. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί.

Καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις-κατευθύνσεις για το Οικονομικό σχέδιο ανάπτυξης των λιγνιτικών περιοχών, που θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί γενναία και από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Η Πρόταση μας περιλαμβάνει, μια μεγάλη Βιομηχανική Μονάδα υποδομές μεταφορών, ρήτρα βιώσιμης ανάπτυξης, διατήρηση του ενεργειακού BrandName και επέκταση του δικτύου Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης. Επίσης ανάπλαση εδαφών και αποκατάσταση τοπίων, ειδική μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό με ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας μέσω του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, ειδικό πενταετές πρόγραμμα κατάρτισης και ενίσχυσης εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων και πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης των υφιστάμενων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που θα πληγούν.

Επιτέλους συζήτηση αρχηγών στη Βουλή με πρόταση Φ. Γεννηματά

Χρειάστηκε να φτάσουμε σε τραγικές εικόνες στα νοσοκομεία, να αντιμετωπίζουν την απειλή λουκέτων οι επιχειρήσεις και της ανεργίας οι εργαζόμενοι, για να γίνει το αυτονόητο: η κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή την πρόταση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, για την διεξαγωγή συζήτησης Βουλή, με θέμα την «ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία». Παρά την καθυστέρηση δύο ολόκληρων μηνών, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμβάλλουν θετικά, ώστε το αποτέλεσμα της συζήτησης της Παρασκευής να είναι αυτό που προσδοκά ο Ελληνικός λαός. Αυτό κάνει και αυτό σκοπεύει να κάνει με γνώμονο το δημόσιο συμφέρον το Κίνημα Αλλαγής.

Μόνο χειροκρότημα από την κυβέρνηση στους ήρωες του ΕΣΥ

Την ώρα που οι γιατροί του ΕΣΥ εισπράττουν πενιχρό μισθό, σε σχέση με τις αντίστοιχες αμοιβές στο εξωτερικό, είναι προφανές ότι η απειλή καταλογισμού ιατρικών αποζημιώσεων εις βάρος τους οδηγεί στην οικονομική τους εξόντωση, αφού αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν στην ιδιωτική ασφάλισή τους για αστική ευθύνη. Παράλληλα, η πιθανότητα ιατρικού σφάλματος πρέπει να συνιστά συνευθύνη της διοίκησης εκάστου νοσοκομείου, αλλά και της Πολιτείας καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε εξαντλητικές εργασιακές συνθήκες, με αυξημένο αριθμό ωρών εφημερίας λόγω πανδημίας και στα όρια της φυσικής και ψυχικής τους εξάντλησης. Αντί λοιπόν, της έμπρακτης (ηθικής και οικονομικής) αναγνώρισης για την εργασία τους σε επισφαλείς και σκληρές συνθήκες, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με αστικά δικαστήρια και ποινικές διώξεις. Την αντιμετώπιση του ζητήματος της αστικής ευθύνης για ιατρικά σφάλματα, με αφορμή τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και συνολικά, όπως είχε δεσμευθεί δημόσια ο Υπουργός Υγείας τον Δεκέμβριο του 2019, ζήτησε ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει. Περισσότερα ΕΔΩ

Παράταση της προθεσμίας για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο

Σε μία συγκυρία που μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αναζητούν εναγωνίως πηγές χρηματοδότησης και εργαλεία ρευστότητας για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους και για να πραγματοποιήσουν επενδύσεις, η κυβέρνηση οφείλει να τους παρέχει τουλάχιστον την ευκαιρία να υποβάλλουν αιτήσεις και να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, ιδίως αφού η πανδημία είχε αρνητικές συνέπειες και στην έγκαιρη προετοιμασία των αιτήσεων αυτών. Την παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων ένταξης των προσκλήσεων για την «Γενική Επιχειρηματικότητα» και την «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του αναπτυξιακού νόμου, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Σχόλια

nd click 300x250 4
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis