home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΕλλάδα

Ώρα της Γης: Εντυπωσιακό βίντεο από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Έσβησαν τα φώτα χθες βράδυ Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, στις 20:30, σε σπίτια, φορείς, επιχειρήσεις, μνημεία συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης» για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο εντάσσονται στην πρωτοβουλία ενώνοντας τη φωνή τους για την προστασία του περιβάλλοντος, πολύ δε περισσότερο φέτος που η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία της Covid-19.

Έτσι και στην Ελλάδα, χιλιάδες πολίτες δήλωσαν συμμετοχή στην «Ώρα της Γης» ενώ δεκάδες φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του WWF Ελλάς να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Μεταξύ αυτών και η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» Ρίου – Αντιρρίου, η οποία συμμετείχε με έναν ξεχωριστό τρόπο στη φετινή «Ωρα της Γης».

Η Γέφυρα συμμετέχει ανελλιπώς στον εορτασμό από το 2009, ενώ παράλληλα διεύρυνε τόσο τις περιβαλλοντικές της δράσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την οικολογική οδήγηση, την ευαισθητοποίηση των χρηστών, την υποστήριξη τοπικών περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, την ηλεκτροδότηση της Γέφυρας από ανανεώσιμες πηγές σε ποσοστό 100%, τη σταδιακή ανανέωση του στόλου της με ηλεκτρικά οχήματα, την τοποθέτηση ηλεκτροφορτιστών στις δύο πλευρές του σταθμού διοδίων και την εγκατάσταση οδοφωτισμού LED.

Σταθερή στη δέσμευση της παραχωρησιούχου εταιρείας για δράση υπέρ της ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής, η Εθνική μας Γέφυρα συντονίστηκε και φέτος με σημαντικά μνημεία και τοπόσημα της Ελλάδας και του κόσμου, διακόπτοντας τον διακοσμητικό της φωτισμό μεταξύ 20:30 – 21:30, κάνοντας και η ίδια πράξη το κάλεσμά της προς κάθε πολίτη να γίνει «ο διακόπτης» της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button